20 anys del servei Ocupa’t: 1.177 persones han trobat feina al Berguedà

En aquestes dues dècades, l’oficina ha atès 7.139 persones, i ha gestionat 2.242 ofertes laborals de 522 empreses diferents.

El servei Ocupa't ha celebrat dues dècades, aquest cap de setmana, amb un stand a la Fira de Maig. OCUPA'T

Ara fa 20 anys, l’abril del 2004, naixia a Berga el servei d’ocupació Ocupa’t, que, des d’aleshores, gestionen Creu Roja Berguedà i Càritas Parroquial Berga. En aquestes dues dècades, l’oficina ha atès 7.139 persones, i ha gestionat 2.242 ofertes laborals de 522 empreses diferents. Gràcies a la mediació d’Ocupa’t, 1.177 persones han trobat feina al Berguedà

Amb motiu del 20è aniversari, l’Ocupa’t ha estat present aquest cap de setmana amb un estand a la Fira de Maig de Berga, on s’ha explicat com funciona, com s’hi pot accedir, i la feina que ha fet al llarg de les dues dècades.

Actualment, l’Ocupa’t és un servei d’inserció laboral gestionat per Creu Roja Berguedà i Càritas Parroquial Berga, amb finançament propi de les entitats, de l’Ajuntament de Berga, la Diputació de Barcelona (a través de la xarxa Xaloc), el Consell Comarcal del Berguedà, el Fons Social Europeu i el programa Incorpora de la Fundació la Caixa. També compta amb el suport de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB), amb qui comparteix base de dades. 

La història de l’Ocupa’t

L’any 2004, l’Ajuntament de Berga tenia un Servei Local d’Ocupació, que corria perill de tancar per falta de finançament i, mentrestant, Creu Roja i Càritas desenvolupaven serveis propis per ajudar a trobar feina persones amb risc d’exclusió social. Un conveni a tres bandes, amb l’ajut del Fons Social Europeu, va fer possible la contractació d’una tècnica d’inserció laboral, i el naixement d’un servei que s’ha anat consolidant amb els anys. 

La clau de l’èxit de l’Ocupa’t és el treball conjunt d’entitats i institucions per crear un servei universal, dirigit a tota la població, sense exclusions, amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés al món laboral. L’Ocupa’t busca des d’enginyeres a peons, des de mossos de magatzem a informàtics, i connecta empreses petites, mitjanes i grans del Berguedà amb dones i homes amb ganes de treballar a la comarca. 

El projecte ha estat possible gràcies a les aliances i al treball comunitari, i és una mostra del treball conjunt que avança cap al progrés del Berguedà i cap a la igualtat entre les persones.