El contracte de neteja viària de Berga, retirat: un recurs fa recular l’Ajuntament, que preveu aprovar-lo el juny

L'Asociación de Empresas de Limpieza Pública va entrar un recurs per manca d'informació en aspectes relacionats amb els salaris del personal, i l'Ajuntament ha optat per cancel·lar l'expedient i tornar-lo a aprovar, modificat, en les pròximes setmanes.

Ple de maig. AJ BERGA

Pedra en el camí del nou contracte de neteja viària de Berga. Una reclamació de l’Asociación de Empresas de Limpieza Pública ha fet recular l’Ajuntament, que ha cancel·lat la licitació del contracte per incorporar-hi una sèrie de modificacions amb la idea de tornar-lo a sotmetre a aprovació al ple de juny, després de Patum. El ple de maig, dijous passat, va aprovar el moviment.

Durant la sessió de la setmana passada, el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, va explicar que l’associació que va entrar el recurs demanava “la suspensió de la licitació” per “una sèrie d’arguments que fan referència a una suposada manca d’informació pel que fa a les taules salarials del personal“. El recurs es va entrar divendres de la setmana anterior i ha estat valorat per l’equip tècnic i jurídic de l’Ajuntament.

La conclusió, segons Serra, és que “hi ha arguments jurídics per defensar que la licitació que es va aprovar al ple d’abril és correcta”, però “també hi ha precedents en altres administracions” que han allargat molt el procés. És per això últim que el govern —amb el suport imprescindible de l’oposició— ha optat per recular i modificar la licitació: “En situacions semblants s’ha vist que, només que el tribunal admeti el recurs (i encara que després ens acabi donant la raó), el contracte pot quedar aturat 6, 9 o 12 mesos“.

Aturant-lo ara, el govern evita aquesta situació i, tot i que els terminis s’endarrereixen, s’esquiva la possibilitat que el tràmit s’encalli entre mig any i un any sencer.

L’oposició no posa pals a les rodes

El regidor Aleix Serra va definir el moviment com “l’opció més prudent”, si bé va reconèixer que “és una mala notícia perquè aturem el comptador”.

Des de l’oposició, el portaveu de Junts per Berga, Ramon Caballé, va anunciar el vot favorable dels quatre regidors del seu grup, al·legant que “no volem que la ciutat quedi empantanegada una altra vegada”. I va confiar en la paraula del regidor Serra: “Esperem que el requeriment sigui tan senzill i fàcil com es comenta per no trobar-nos amb una sorpresa greu”.

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Abel Garcia, va retreure al govern que no els inclogués en la negociació dels plecs: “La primera vegada que se’ns convoca per parlar-ne és avui per retirar-ho; fins ara tot havia estat per correu electrònic i mai per debatre”. Amb tot, Garcia va opinar que “és una decisió valenta de l’equip de govern” i va reforçar el compromís a “fer que es netegin espais que no es netegen perquè no estan al contracte actual”. Els socialistes, però, es van abstenir en la votació, per “ser conseqüents” amb el que ja van votar el mes passat, en l’aprovació de l’expedient: una altra abstenció.

Els dos regidors de Berga Grup Independent (BeGI) van votar a favor del desistiment, de manera que el punt es va aprovar amb els 8 vots a favor de l’equip de govern (CUP i ERC), els 4 de Junts, els 2 de BeGI, i les 3 abstencions del PSC.