Berga inicia, ara sí, les obres de millora del Teatre Municipal

L'actuació es va licitar a finals del 2022, però va quedar deserta, i durant tot el 2023 es va actualitzar el projecte per fer-lo més atractiu. I ara s'ha esperat a la temporada d'estiu per no afectar a les funcions de primavera.

Aquest dilluns han començat les obres de sectorització del Teatre Municipal de Berga. L’actuació es va licitar a finals del 2022, però va quedar deserta, i durant tot el 2023 l’Ajuntament es va dedicar a actualitzar el projecte per fer-lo més atractiu per a les empreses aspirants. S’havien de fer a principis d’aquest 2024, però finalment el govern va optar per endarrerir-les fins a l’estiu per no afectar a la programació de primavera.

Els treballs consistiran en l’enderroc del fals sostre actual del teatre i la formació d’un nou fals sostre autoportant i resistent al foc. Així, es convertirà l’espai de sota coberta en un sector d’incendi independent de la platea del teatre. Per fer efectiva la sectorització, es crearà un nou accés al sota coberta, des de la terrassa exterior situada al vestíbul del teatre, i s’instal·laran comportes tallafocs a les conduccions dels difusors de la climatització per aire del teatre. També es preveu la formació d’un sostre acústic sobre la platea, la ignifugació de l’estructura de la coberta, la substitució de la il·luminació de la sala i la reparació i substitució de les cornises i motllures actuals.

El teatre, tancat tot l’estiu

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Gestió d’Obres i Serveis Sostenibles SL, per un import de 373.029,65 euros (IVA inclòs) i s’allargaran uns quatre mesos. Durant aquest temps, el teatre quedarà tancat al públic, ja que és necessari retirar les butaques i instal·lar bastides a la sala.

Precisament per això, les obres es fan coincidir amb el període estival, quan l’activitat al teatre disminueix en comparació amb altres moments de l’any. D’altra banda, la sala polivalent (Sala Casino) i el vestíbul del teatre es veuran afectats per les obres de manera puntual. Durant les obres també es produiran afectacions puntuals de trànsit a la ronda de Queralt.

Una inversió pagada juntament amb la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Berga preveu finançar més de la meitat de l’actuació a través del Pla General d’Inversions (PGI) de la Diputació de Barcelona, concretament amb 214.000 €. La resta de la inversió, fins a prop de 160.000 €, es pagarà amb recursos propis del consistori.