General

Els alcaldes de Berga i Puigcerdà manifesten la necessitat de desdoblar l’eix del Llobregat fins a Tolosa

Els alcaldes de Berga, Juli Gendrau, i el de Puigcerdà, Joan Planella, s’han reunit avui a la capital de la Cerdanya per tal de posar en comú alguns aspectes relacionats amb la demanda de continuïtat del desdoblament de la l’eix del Llobregat fins a Tolosa de Llenguadoc, l’E-9. Gendrau, que va liderar fa uns mesos, amb els alcaldes de Terrassa i Manresa, la primera trobada d’alcaldes de l’E-9, ha explicat a Planella (absent a la trobada) els arguments del col·lectiu d’alcaldes per exigir celeritat en el projecte viari. Els dos alcaldes s’han posat d’acord en la necessitat de la carretera i l’alcalde de Puigcerdà ha insistit que el projecte haurà de ser respectuós amb la comarca.
Els alcaldes del tram de l’E-9 preparen una nova trobada. Amb més suports i més participació. La trobada a Terrassa, ara fa uns mesos, va ser l’embrió d’una plataforma d’alcaldes que exigeix que es treballi en la continuïtat del desdoblament de la carretera que connecta Barcelona amb Tolosa de Llenguadoc.
A últims del mes de setembre, la plataforma ha convocat una nova reunió a Tolosa de Llenguadoc per demanar la complicitat dels alcaldes de la Catalunya nord en aquest projecte.
Després, ja està previst que una delegació d’alcaldes d’aquest moviment, demani hora a la Generalitat de Catalunya per intentar que l’administració adopti com a prioritat aquesta obra.
De fet, ja són moltes les veus que reclamen aquest projecte. El passat mes de maig, el propi president de la República Francesa, Nicolas Sarkozy, es va comprometre a tirar endavant la millora d’aquest eix en el tram de Tolosa a la Cerdanya, en el decurs d’una reunió que va mantenir el mandatari francès amb el cap de govern d’Andorra, Albert Pintat. Més recentment, el mateix govern d’Andorra va anunciar que demanaria al govern espanyol la celeritat de les obres del tram que des de Berga han de portar a la Tor de Querol.

Comentaris