General

El PSC, la CUP i ERC de l’Ajuntament de Berga tomben l’augment de la taxa d’escombraries que proposa el Consell

Els grups del PSC, la CUP i ERC, a l’oposició a l’Ajuntament de Berga, no voten a favor de l’augment del rebut de les escombraries en un 5,43%, que és el que es proposa des del Consell Comarcal del Berguedà, que gestiona de forma mancomunada la recollida d’escombraries. Amb els vots a favor de CiU (l’equip de govern) i del regidor Saña no n’hi ha prou per tirar endavant la proposta, i per tant l’increment de la taxa de les escombraries és un tema important per la ciutat que s’ha tombat.
Tant el Partit Socialista com Esquerra hi van votar en contra perquè consideren que l’augment ‘és excessiu’ i van argumentar que ‘ara que es torna a portar les escombraries a l’abocador comarcal del Berguedà, els ciutadans no haurien de pagar tant com quan s’abocava fora de la comarca’, a Manresa en aquest cas.
Per la seva banda, la CUP també va votar en contra de l’increment de la taxa. Consideren que el pla de recollida selectiva de Berga està ‘obsolet’ i asseguren que al Barri Vell hi ha problemes per recollir la fracció orgànica. ‘Com que l’Ajuntament no ho ha solucionat, diuen’, van votar en contra de l’augment.
Una taxa que ha crescut motivada per l’inici de la recollida de la fracció orgànica a molts municipis de la comarca, tenint en compte que el preu el fixa el Consell Comarcal del Berguedà, a qui se li ha encarit el cost del servei de la recollida de la brossa principalment per l’orgànica.
Ara, tenint en compte que en el ple d’ahir no es va provar aquest augment del 5,43% de la taxa d’escombraries a Berga, l’alcalde ja ha anunciat que molt probablement es convocarà un ple extraordinari per tornar a debatre el tema, un cop hagi parlat amb els caps dels diferents grups a l’oposició. Segons el convergent Juli Gendrau, ‘l’Ajuntament ha de fer front a aquesta taxa i per tant és clau que s’aprovi. I si ara no l’apugem d’aquí uns anys no en podrem assumir el cost’. Gendrau també ha afegit que és ‘contradictori que el PSC i ERC aprovin l’augment de la taxa al ple del Consell Comarcal i hi votin en contra al ple de l’Ajuntament de Berga’.
INCREMENT D’ALTRES TAXES
En la resta de taxes, com l’entrada a la piscina del Tossalet i el preu dels parquímetres, sí que es va aprovar un increment. En tots dos casos, per sobre de l’IPC. També s’encarirà l’Impost de Béns Immobles (IBI), que l’any vinent serà del 3,98 per cent.

Comentaris