General

Pas endavant en el projecte de crear un nou centre d’interpretació del Parc Natural Cadí-Moixeró

El conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, i l’alcalde de Bagà, Nicolás Viso, han signat avui el conveni que desencalla la posada en funcionament d’un nou centre d’interpretació en el Parc Natural Cadí – Moixeró. L’Ajuntament fa la cessió de l’edifici i uns terrenys a Sant Joan de l’Avellanet (a poc més de quatre quilòmetres de Bagà), on s’instal·larà aquest nou servei que consistirà en una exposició completa del parc, unes aules-taller, un arborètum i tres espais tancats amb presència d’animals a l’aire lliure.
La idea d’aquest projecte arranca de 1995 però s’havia anat endarrerint. La tramitació, per fi, ha finalitzat i s’ha pogut fer efectiva la cessió de l’immoble. La previsió és tancar la redacció del projecte l’any 2009 i posar en funcionament el nou equipament el 2010.
El titular de Medi Ambient ha presidit a Bagà l’acte central des 25 anys del Parc Natural del Cadí – Moixeró, on ha valorat positivament l’activitat que estan fent els parcs naturals.
El conseller Baltasar ha visitat les oficines, ha saludat els tècnics i responsables d’aquest servei i s’ha interessat per l’activitat d’uns escolars que en aquell moment es trobaven fent un taller relacionat amb el projecte d’educació ambiental sobre el llop. Posteriorment, el conseller acompanyat del director del Parc, Jordi Garcia Petit, ha fet un breu recorregut per alguns indrets del Parc Natural, com ara el Pla dels Orris. Finalment, de tornada a les oficines, s’han fet els parlaments que han tancat l’acte. En aquest cas, tant el director del Parc, com l’alcalde de Bagà, Nicolás Viso, com el conseller han coincidit en la necessitat de mantenir l’equilibri entre la preservació del medi natural i l’activitat humana, i han aplaudit la feina feta fins ara. Jordi Garcia Petit ha expressat la seva satisfacció com a director del parc Cadí-Moixeró.
L’acte ha comptat amb la presència de nombroses autoritats de la zona, amb alcaldes de diferents municipis de les comarques del Berguedà, la Cerdanya, i l’Alt Urgell. També hi han assistit tècnics i exalcaldes vinculats a la consolidació del Parc Natural del Cadí Moixeró.

Comentaris