General

Les germanes vetlladores de Berga, esperit de servei

Les germanes vetlladores de la comunitat missionera Carmelita de Berga han fet sempre una tasca de servei a la ciutat. Per això, diumenge passat, en motiu del Dia Internacional de les Dones van rebre un dels reconeixements de l’Ajuntament de Berga per la seva tasca, per la seva dedicació a gent gran, a malalts, i també a nens i nenes. Hem repassat amb la germana Maria, en una entrevista al programa Berguedà Nit de Ràdio Berga, la trajectòria de les germanes vetlladores, i veiem que anys enrere, en època de grans mancances d’assistència -quan no hi havia serveis com els d’avui- les germanes s’ocupaven de la cura dels malalts.
A banda de tenir cura dels malalts, la comunitat de vetlladores també va fundar, el 1928, la Llar d’Infants, on hi anaven principalment els fills de les treballadores i treballadors de les fàbriques tèxtils. Un centre que més tard també va ser una escola de pàrvuls de nens i nenes. La dedicació i entrega de les germanes vetlladores s’ha centrat principalment en els infants, en les persones malaltes i també en la gent gran. En aquest sentit, van tenir també una residència per a dones grans, amb divuit places.
La tasca de les germanes vetlladores de Berga ha estat molt important al llarg del temps i actualment la germana Maria, la germana Guadalupe, la Vicenta, i les seves compayes (en total 9), encara mantenen viu aquest esperit (tot i que la majoria tenen de 80 anys en amunt).
Les germanes carmelites missioneres, conegudes per tothom com a germanes vetlladores, han fet una feina molt valuosa per Berga, contribuint a ajudar i assistir a les persones més vulnerables i necessitades.

Comentaris