General

El primer home espanyol embarassat viu a Berga, té 25 anys, i espera bessons

Ràdio Berga ha pogut parlar amb el primer home embarassat de l’estat espanyol. Viu a Berga. Es diu Rubén Noé Coronado, és d’un poble de Jaén, i té 25 anys. Tot i que ell va néixer sent nena, als 18 anys va marxar de casa per fer un gir total a la seva vida: volia deixar el seu passat i canviar de sexe. Tenia clar que ell se sentia un home. Tot i això, no volia renunciar a ser pare biològic.
Ara, ell i la seva parella, Esperanza Ruiz, de 43 anys i mare de dos fills, han decidit ser pares i que fos Rubén Noé Coronado, a través d’una inseminació. Se l’ha pogut fer perquè al seu DNI encara hi posa Esfanía Coronado, i és que és imprescindible que en la documentació constis com a dona per sotmetre’t a una fecundació in vitro. Ha explicat que està molt il·lusionat, tot i que també és conscient que hi pot haver riscos al llarg de l’embaràs, ja que per exemple, ha comentat, “tinc la matriu molt atrofiada. A més, tinc epilèpsia i una neuropatia”.
Rubén Noé Coronado ha dit que han decidit fer públic l’embaràs perquè vol normalitzar la situació, perquè no creu que sigui una aberració que un travestí es quedi embarassat. Tot i això, sap que rebrà crítiques i de fet, ha comentat, que les primeres veus contràries ja s’han fet sentir, “algunes de les quals del col·lectiu transexual”, ha dit.
El jove Coronado està ara d’uns dos mesos. Espera bessons, i si tot va bé naixeran entre setembre i octubre, en un part provocat.

Comentaris