General

El nivell del pantà de la Baells supera el 95% de la seva capacitat

El pantà de la Baells es troba al 95,37% de la seva capacitat. Un registre històric. Les pluges de la setmana passada han permès incrementar les reserves de l’embassament berguedà, així com també dels altres pantans catalans, i és una bona notícia que la Baells es trobi ple d’aigua, sobretot si tenim en compte que ara fa un any el pantà de la Baells es trobava només al 20,38% de la seva capacitat. Era una situació de sequera, una situació crítica, que gràcies a les pluges de la primavera passada es va poder resoldre. Enguany el panorama és ben diferent i ens trobem amb una bona salut de reserves hídriques que fa que tinguem aigua assegurada per temps, segons ha dit a Ràdio Berga el meteoròleg berguedà Aleix Serra.
Les reserves d’aigua als pantans no tenen res a veure amb les de l’any passat en aquestes dates, i això ens fa veure que les estacions de l’any no segueixen una línia similar sempre sinó tot al contrari. Segons Aleix Serra tenim un clima marcat per la irregularitat: “l’any passat a Berga vam tenir l’hivern més sec dels últims anys; i l’any anterior, el 2007, el més plujós. Això demostra aquesta irregularitat”.
Tots aplaudim que els pantans estiguin plens, i per això fa falta que plogui, però després d’uns dies de pluges continuades –la setmana passada– i tenint en compte que és Setmana Santa, la major part de gent busca el bon temps, ja sigui per anar a passar uns dies a la costa o bé a la muntanya. Avui, dimarts, dia de pluja, però és previst que de cara a demà i sobretot dijous canviï el temps, sol i temperatures amunt. Ara bé, podria tornar a ploure de cara al cap de setmana. Pluges intenses, que farien créixer la capacitat dels pantans (comptant a més amb el desglaç de la neu que encara queda a les muntanyes). Per això, la Baells, per exemple, allibera l’aigua que hi entra, quatre metres cúbics per segon, a través de la central elèctrica.

Comentaris