General

Primavera complicada pels al·lèrgics

La primavera és una època crítica pels al·lèrgics, i sembla ser que les persones al·lèrgiques a alguns dels pol·lens més agressius s’han de posar en guàrdia. La previsió dels experts és que el pol·len d’espècies com el plàtan esclatarà entre aquesta setmana i la que ve, així com també les gramínies, que són les que més afecten a la comarca del Berguedà, segons ha explicat a Ràdio Berga el doctor Òscar Bernadich, al·lergòleg de l’hospital Sant Bernabé de Berga.
Tot i que potser arriba una mica més tard que altres anys, serà una primavera complicada pels al·lèrgics, que cada vegada són més. Es calcula que un 30% de la població pateix al·lèrgia al pol·len.
Una de les causes d’aquest augment és, segons el doctor, l’accés d’higiène, ja que la manca de contacte amb les substàncies a què un pot ser al·lèrgic fa que el sistema defensiu maduri de forma incorrecte i estigui predisposat a agafar una al·lèrgia. Per això les al·lèrgies també es manifesten sovint a persones ja adultes, i per tant en qualsevol moment podem notar-ne símptomes. En cas d’esternuts de forma continuada, de rinitis, o d’ulls plorosos la recomanació és anar al metge i fer-se les proves d’al·lèrgia, ja que un cop diagnosticada, es pot prevenir. Per tractar els símptomes se solen receptar antiestamínics, broncodilatadors i corticoides. I com a tractament curatiu hi ha vacunes contra el pol·len, són dosis molt petites de la substància a la qual una persona és al·lèrgica perquè el cos s’hi acostumi i deixi de provocar al·lèrgia.

Comentaris