General

Montmajor dóna a conèixer el bolet de primavera amb les jornades micològiques, aquest cap de setmana

El Berguedà és terra de bolets, i tot i que la temporada de bolets és la tardor també hem de tenir en compte que hi ha bolets de primavera. Espècies potser més desconegudes, i precisament per això Montmajor organitza una mostra micològica per donar a conèixer els bolets de primavera. Serà un acte més de les jornades micològiques d’aquest cap de setmana (18 i 19 d’abril). I s’encetaran amb una exposició: “Miratges dels bolets”, de Toni Moreno i Jordi Rius. La mostra barreja les fotografies de bolets amb fons artístics i que es podrà veure per primera vegada a Montmajor. La inauguració d’aquesta exposició es farà aquest dissabte a les 6 de la tarda al Museu d’Art del Bolet de Montmajor i es podrà visitar els dies 19, 22, 25, 26 i 29 d’abril i els dies 1, 2 i 3 de maig. A part de l’exposició, aquest cap de setmana hi haurà més propostes a Montmajor. Dissabte es farà una xerrada sobre micologia i diumenge, al vestíbul del Museu, hi haurà una mostra de bolets naturals de primavera. I és que el Berguedà és una comarca rica també en bolets d’aquesta estació.
Josefina Vilajosana, membre de l’organització, remarca que bolets com les carreretes, les múrgules, els marçots, les cassoletes i els moixarrons són menys coneguts i per això cal promocionar-los. De fet, per fer encara més ressò del bolet de primavera s’ha organitzat un concurs de dibuix a les escoles del Berguedà. Hi han participat 168 alumnes. Josefina Vilajosana remarca que estan molt satisfets amb el nivell de participació perquè és important, diu, que els infants també coneguin els bolets menys típics.
Els premis del concurs de dibuix es lliuraran aquest diumenge, a partir de les 12 del migdia, coincidint aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, amb les jornades micològiques a Montmajor.

Comentaris