General

El comitè d’Iberpotash-Sallent i la direcció arriben a un preacord per salvar 67 llocs de treball

El comitè d’empresa d’Iberpotash-Sallent ha arribat a un preacord amb la direcció de la companyia per evitar l’acomiadament de 67 treballadors. A principis d’aquest mes, l’empresa va comunicar als representants dels treballadors de les mines del Bages la seva intenció de fer una reestructuració dels torns de treball, motiu pel qual l’empresa tindria un “excedent” de 169 treballadors.
Fonts d’Iberpotash han explicat que, a partir del dia 1 de maig i fins al 31 de desembre, es posarà en marxa a la mina de Vilafruns la reestructuració dels torns de treball que comportarà passar dels sis torns que hi ha ara a tres. A més, també es preveu una reducció dels dies de treball a la mina, ja que actualment es treballa de dilluns a diumenge i amb el nou sistema es treballarà de dilluns a divendres. També es preveu que l’activitat que, fins al moment, realitzaven empreses subcontractades passaran a fer-les treballadors de la mateixa plantilla. A més, fonts de l’empresa, han dit que es facilitarà la jubilació a aquells treballadors que estan en edat d’acollir-s’hi.
El president del comitè d’empresa de la mina de Sallent, Luis Lupión, ha destacat que, des del primer moment, l’objectiu dels sindicats ha estat “salvar el màxim de llocs de treball possibles”.
Lupión ha dit que la situació ha de ser “temporal” i que “s’ha d’aguantar l’any com es pugui” fins que es pugui tornar a la normalitat. Lupión ha remarcat que es tracta d’una situació “conjuntural” derivada de la crisi mundial.
Portaveus d’Iberpotash han destacat el fet que es vol evitar la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació. L’acord definitiu està previst que es pugui signar cap al 23 d’abril, dijous de la setmana que ve.
Segons l’empresa, la reestructuració dels torns de treball està motivada per la reducció de les vendes de potassa, que es fa servir per la fabricació de fertilitzants, la qual cosa ha provocat que als magatzems de Súria i de Sallent hi hagi una acumulació de més de 300.000 tones de potassa. Fins i tot, en algun cas, ja s’està emmagatzemant a l’exterior.

Comentaris