General

L’Ajuntament de Berga estudia traslladar l’Escola de Música a Sant Francesc, però diu que no és l’única opció

El projecte de la nova escola municipal de música a Berga es manté com a una de les prioritats del govern local. Des de l’Ajuntament de Berga es treballa en diferents propostes, tot i que hi ha moltes possibilitats que l’escola de música s’instal·li al convent de Sant Francesc. Mentrestant però, a l’espera d’una decisió final, l’Ajuntament invertirà en la millora de l’actual seu de l’escola (el Centre Cívic) per condicionar aules, pintar el vestíbul i instal·lar un ascensor.
La regidora de Cultura, Carme Barniol, ha explicat que l’Ajuntament de Berga està treballant per aconseguir un nou espai per ubicar-hi la nova escola municipal de música. Aquest espai podria ser el convent de Sant Francesc. Si aquesta possibilitat no fructifica, l’Ajuntament ja té altres espais alternatius, que de moment la regidora no ha volgut avançar.
El Centre Cívic no és un lloc adequat per impartir-hi classes de música i a més, s’ha fet petit per als 480 alumnes i per la quarantena de professors que actualment té el centre. Per això, professorat, pares i alumnes ja fa temps que reclamen un trasllat. De moment, no quedarà cap més remei que començar un nou curs, el 2009-2010, al Centre Cívic. S’hi imparteixen 8 assignatures d’aprenentatge i participació en grup i 25 assignatures d’especialitats instrumentals. També s’hi fan cursos d’aprenentatges bàsics, d’aprofundiment, i cursos avançats. L’alumnat està format per persones d’edats molt diverses, des de molt petits fins a jubilats.

Comentaris