General

Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya, enllesteix l’obra feta amb els diners del govern de l’estat

Sant Jaume de Frontanyà, el municipi amb menys habitants de Catalunya (29), ha rebut avui la visita de la subdelegada del govern de l’estat a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, per oficialitzar l’acabament de l’obra que s’ha fet gràcies als diners del Fons Estatal d’Inversió Local, que atorga el govern de l’estat.
Són ajuts que s’han donat a tots els municipis en funció del nombre d’habitants i a Sant Jaume li han tocat 5.310 euros, amb els quals l’Ajuntament ha construït un nou cobert per aixoplugar el vehicle i la maquinària municipal.
La delegada del govern, acompanyada de l’alcalde de Sant Jaume, Ramon Vilalta, ha fet una visita al poble: a l’ajuntament, a l’església i al cobert construït amb els diners del fons estatal. Montserrat Garcia ha manifestat que les diverses actuacions previstes als municipis són igual d’importants siguin de l’abast que siguin, i s’ha mostrat satisfeta pel resultats.
Un dels principals objectius del Fons Estatal d’Inversió Local és la creació de llocs de treball. És una mesura més per ajudar a pal·liar la crisi econòmica. Segons la subdelegada del Govern, només a Barcelona i província es donarà feina a 30.000 persones.
L’alcalde de Sant Jaume, Ramon Vilalta, ha explicat que el cobert els anirà molt bé per tancar-hi el nou vehicle que els va facilitar la Diputació i per la maquinària. Les obres del cobert municipal han durant 15 dies i l’ajuntament espera anar-hi fent noves millores amb futures subvencions de les administracions.
El Berguedà ha estat notícia per tenir el primer municipi que enllesteix l’obra del pla Zapatero: Sant Jaume de Frontanyà (el més petit de Catalunya), però també ho va ser, recordem-ho, per tenir l’únic municipi de la província que no s’ha volgut beneficiar de la subvenció, és La Quar.

Comentaris