General

Els allotjaments turístics del Berguedà fan el ple absolut pels tres dies de festa

Els allotjaments turístics del Berguedà estaran al 100% aquest cap de setmana llarg. Hotels, cases d’agroturisme i càmpings no tenen pràcticament ni una plaça lliure per als propers tres dies, en el que serà un dels caps de setmana amb més turistes de tot l’any a la comarca. Segons ha explicat a Ràdio Berga Toni Barat, president de l’associació Hostaleria i Turisme, que agrupa el 80% del sector al Berguedà, els hotels i càmpings de la zona de Berga, del Pedraforca i del Bastareny estaran plens. Pel que fa l’agroturisme, la previsió d’ocupació també és del 100%, segons portaveus de l’Associació d’Agroturisme. Toni Barat ha explicat en una entrevista al programa Berguedà Matí de Ràdio Berga que “l’efecte bolet” porta molta gent a la comarca. Un esquer que es veu afavorit per la crisi econòmica, ja que es fan viatges més curts i a destinacions properes.
La campanya de bolets és una de les més fortes de l’any, tot i que els resultats no són tan positius, en conjunt, com la de les vacances d’estiu. Segons Barat, durant la tardor, els bolets porten molts turistes d’un dia, però són persones que passen molta estona al bosc i, per tant, la despesa no és la mateixa, ja que durant les vacances d’estiu la mentalitat del turista “és diferent i es gasta més fàcilment”. Tot i així, es manté la tendència a la baixa en la despesa per persona, quan va començar la crisi econòmica.
Toni Barat ha destacat la importància del turisme en l’economia del Berguedà i ha tornat a demanar als responsables polítics una aposta per aquest sector, que és un dels pocs que està resistint la crisi econòmica a la comarca.

Estic amb tu

Comentaris