Mobilitat Berguedà

General

L’eix del Llobregat al Berguedà serà una de les vies amb problemes de trànsit pel cap de setmana llarg del Pilar

El Servei Català de Trànsit preveu que, durant aquests tres dies festius, mig milió de vehicles sortin de Barcelona i la seva àrea metropolitana, molts dels quals en direcció al Berguedà. Per això, avui a partir de les 3 de la tarda, s’ha posat en marxa un dispositiu especial de trànsit, que es tancarà dilluns a les 12 de la nit. Les previsions del Servei Català de Trànsit indiquen que entre aquesta tarda i demà al matí sortiran de Barcelona i la seva àrea d’influència 500.000 vehicles, dels quals dilluns en retornaran 300.000.
Es tracta d’una operació especial de transició entre les retencions pròpies de l’estiu, cap a les zones de costa, i les de l’hivern, cap a les destinacions de muntanya. A més, els dies de festa coincideixen amb la temporada de bolets i això fa que la C-16, l’eix del Llobregat, al seu pas pel Berguedà, sigui una de les vies de comunicació del país on ja s’anuncien problemes en el trànsit. Per intentar reduir aquesta problemàtica s’aplicaran una sèrie de mesures especials a la C-16. S’anul·larà el carril lent entre Berga i el Túnel del Cadí, en sentit nord, mentre que dilluns, per l’operació retorn, s’anul·laran els carrils lents entre Cercs i Berga en sentit sud i se n’habilitarà un d’addicional entre el Túnel del Cadí i l’entrada sud de Berga en sentit Barcelona. A més, s’anul·larà el carril dret en sentit sud en el tram entre Baltarga (Cerdanya) i Bagà. Són mesures especials per regular el trànsit que ja s’han aplicat en altres ocasions. Segons ha comentat a Ràdio Berga Jan Peña, responsable de gestió del trànsit del Servei Català de Trànsit, per les característiques de la carretera aquestes modificacions especials són les més eficaces.
El Servei Català de Trànsit demana “extremar la prudència a la carretera per evitar accidents”. L’any passat, durant la festivitat del Pilar hi va haver tres morts a les carreteres catalanes. Abans de sortir de casa, es recomana informar-se de la situació del Trànsit a través del telèfon d’informació 012 o consultant la pàgina web www.gencat.cat/transit. Altres vies on es preveuen problemes de circulació són la C-17 a Sant Quirze de Besora, l’AP-7, entre Mollet i la Roca del Vallès i entre el Papiol i Martorell, l’A-2 a Abrera, la C-14 a Oliana i Organyà. A més pot complicar-se l’accés a Andorra per la N-145. També hi poden haver problemes a la C-65 i la C-31, a la zona de la Costa Brava.

Estic amb tu

Comentaris