Mobilitat Berguedà

General

El Dia de la Cambra al Berguedà transmet una missatge positiu als empresaris

El Dia Cambra, que es va celebrar ahir a Berga, va servir per donar un missatge d’optimisme als empresaris de la comarca. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, va remarcar que “la crisi passarà”, però va lamentar que no s’arribi a un consens entre govern central i oposició per aplicar les reformes estructurals que, diu, són necessàries per sortir de la crisi.
El convidat estrella a la celebració va ser el catedràtic d’Economia Ramon Tamames va parlar de la política monetària europea i va remarcar que Espanya no es pot permetre marxar de l’euro, un fet que “deixaria l’economia en una situació catastròfica”, i va advertir que al Govern li serà difícil reduir el deute públic perquè ja “no li queden empreses per privatitzar”. Els governants de l’estat també tindran, segons Tamames, problemes per reduir l’atur, que l’economista preveu que arribarà als quatre milions i mig, així com reduir l’estoc d’habitatges, que se situa entre les 600.000 i l’1,2 milions. Tamames, que va fer part de la seva intervenció en català, també va parlar de la burocratització de les institucions, la qual cosa és un llast per a l’economia i els empresaris. El conegut economista va concloure que el problema és encara més gran per la manca de voluntat política per resoldre la situació.
Unes 150 persones, del món empresarial i social berguedà, van escoltar les reflexions de Tamames sobre l’economia. L’acte es va celebrar al pavelló de Suècia i també va comptar amb la presència del president de la delegació de la Cambra al Berguedà, Enric Montañà, i de l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, que va engrescar als empresaris a continuar lluitant per superar l’actual situació.

Estic amb tu

Comentaris