Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Els venedors de cotxes del Berguedà alerten retallades de plantilles si es confirmen les caigudes de vendes

Els concessionaris creuen que la crisi els pot començar a passar factura a nivell laboral. Fins ara, els venedors de cotxes amb prou feines han hagut d’acomiadar ningú al Berguedà, i pràcticament cap taller ha abaixat la persiana.
Les perspectives, però, per als pròxims mesos són molt dolentes. És el que han coincidit els representants dels concessionaris al programa ‘Mitja hora d’empreses’, de Ràdio Berga.
Amb les ajudes del pla 2000E ja gairebé exhaurides i la pujada de l’IVA el mes que ve, els empresaris creuen que les vendes cauran, després d’una excel·lent recuperació durant els primers mesos de l’any.
A això, s’hi han d’afegir tensions de tresoreria perquè els concessionaris encara no han cobrat bona part de les ajudes. Ho ha explicat Jordi Macià, d’Automòbils Pedret, de Berga.
El president de la Cambra de Comerç, Enric Montañá, creu que el govern espanyol ha invertit molts per diners per salvar les grans fàbriques de cotxes, però no ha fet res per als concessionaris i els tallers.
Antoni Aztarain, de Nissan Tracto Berga, creu que els concessionaris de la comarca no han notat tant les pujades i les baixades sobtades de vendes que hi hagut en el conjunt del país des de l’esclat de la crisi, però considera que el mercat berguedà està tocat.
Per això, segons Aztarain, els venedors de cotxes i els tallers es veuran obligats a reduir la plantilla i alguns fins i tot a tancar portes.

Comentaris