General

Els empresaris del polígon de la Valldan troben a faltar més atenció de l’Ajuntament de Berga

Els empresaris del polígon de la Valldan de Berga lamenten la falta “d’interès” polític per aquesta infraestructura de la ciutat. Creuen que els estudis i les previsions que es fan des dels despatxos de les administracions públiques no s’acaben concretant sobre el terreny, de manera que el polígon va acumulant deficiències que el fan ser menys competitiu. Ho ha dit al programa Mitja Hora d’Empreses de Ràdio Berga, el president de l’Associació d’empresaris del polígon de la Valldan, Joan Corominas, que com a exemple ha explicat que de l’ajut de 100.000 euros que l’Ajuntament va aconseguir del pla Miner, al polígon no s’han vist encara els resultats.
Reclamen millores en els serveis més bàsics, des del clavegueram, la senyalització, l’asfaltatge dels carrers i la millora de les voreres, fins a la facilitat d’accés a Internet de banda ampla, ja que, encara que sembli increïble, encara hi ha empreses que tenen problemes per instal·lar l’ADSL. En aquest sentit, Joan Sistach, membre del Consell de la delegació de la Cambra al Berguedà, remarca que l’Ajuntament no reinverteix en el polígon els impostos que ingressa de les empreses que hi treballen.
Els empresaris del polígon de la Valldan també troben a faltar més capacitat d’interactuar amb l’Ajuntament, “de parlar de tu a tu” dels problemes, inquietuds o mancances. Així, diuen, seria més senzill resoldre deficiències puntuals o altres problemàtiques. També critiquen la falta de coordinació entre els serveis tècnics del consistori i els seus responsables polítics.
Demanen que des del consistori es mimi una mica més al polígon, que per la seva ubicació i mides veu per endavant bones oportunitats de creixement econòmic. Des de l’associació d’empresaris s’aposta per potenciar-ne la vessant comercial, en què el polígon es presenta com una gran superfície amb una àmplia oferta en tota mena de serveis i on “es pot trobar gairebé de tot”. I és que no tot són problemes. Per exemple, celebren la renovació recent que es va fer de l’enllumenat públic i apunten la seguretat com a un dels elements que millor funciona.
El polígon de la Valldan de Berga es va construir l’any 1967. En aquests moments hi ha 71 empreses operatives i es caracteritza per tenir naus de mida mitjana d’entre 300 i 500 metres quadrats. Actualment hi treballen més de 700 persones, però en les millors èpoques del polígon, el nombre de treballadors havia arribat a superar les 1.100.

Estic amb tu

Comentaris