First Stop

General

Els Juliols de la UB a Berga parlaran de la ficció al cinema en l’actualitat

Del 12 al 16 de juliol, “Els Juliols” de la Universitat de Barcelona (UB) tornaran a fer parada a Berga. La temàtica d’enguany serà “la ficció cinematogràfica, avui”. La idea de centrar en el cinema el curs dels Juliols va sorgir en la primera edició del Festival de Curtmetratges dels Pirineus que es va fer a Berga el setembre passat, ja que es va detectar que l’àrea de Cultura de l’Ajuntament tenia un buit pel que fa al cinema i les arts audiovisuals. Per això s’espera que el curs atregui un bon nombre d’assistents de Berga i el Berguedà, tot i que com altres anys, l’oferta dels Juliols a Berga també s’adreça a persones de fora de la comarca, segons ha comentat a Ràdio Berga la regidora de Cultura de Berga, Carme Barniol.
El curs el coordinarà el doctor de Cinema i Audiovisuals de la UB, Jaume Duran, que és un dels membres del jurat del festival. La resta d’experts que impartiran les diferents sessions són també professors de la UB i d’altres universitats com la Pompeu Fabra. Les sessions es faran a les tardes entre les 4 de la tarda i 2/4 de 9 del vespre a l’IES Guillem de Berguedà. Encara es poden fer les inscripcions a través de la pàgina web de la Universitat de Barcelona i encara queda alguna de les deu beques que l’Ajuntament ofereix als veïns de Berga i el Berguedà per assistir gratuïtament a les classes.
Els cursos dels Juliols de la UB es fan a Barcelona i altres poblacions de la província. Berga és la ciutat més allunyada de Barcelona que n’acull i la única de tota la Catalunya central. Fa tres anys que es va iniciar aquesta col·laboració i la valoració, segons la regidora, és molt positiva.
En l’edició de l’any passat dels Juliols a Berga el curs es va centrar en les festes populars i la gestió cultural i el primer any va tractar de Guillem de Berguedà.

Estic amb tu

Comentaris