Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

Berga acull una jornada de reumatologia per exposar avenços en la fibromiàlgia i la fatiga crònica

Berga celebra demà, divendres, la segona jornada de reumatologia, dirigida sobretot a famílies d’afectats de fibromiàlgia i fatiga crònica. La intenció és donar a conèixer la malaltia, exposar com evoluciona i quins avenços hi ha, i informar a les famílies dels malalts, a qui moltes vegades se’ls fa difícil d’entendre. I és que tot i que són dues malalties cada cop més reconegudes, hi ha certa incomprensió. Ho ha argumentat Nuri Alàs, presidenta de l’Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica del Berguedà, que és l’entitat que organitza la jornada.
La fibromiàlgia i la fatiga crònica són dues malalties d’origen molt diferent, però que tenen símptomes comuns. El problema és que condiciona molt la vida als que ho pateixen, i fins i tot hi ha dies que els malalts no es poden ni llevar, o bé tenen moltes dificultats per fer les tasques de la vida diària. Pateixen molt dolor i això els impedeix portar una vida normal.
A nivell mèdic, s’estan fent passos endavant en la investigació d’aquestes malalties. Per exemple, segons ha explicat Alàs, últimament hi ha hagut avenços en la fatiga crònica.
La segones Jornades de Reumatologia del Berguedà es faran demà, divendres, a les 7 de la tarda al Pavelló de Suècia de Berga. Són obertes a tothom i hi intervindran el doctor Pedro Giralt; reumatòleg i internista de l’hospital Sant Bernabé de Berga, el doctor Mario Polanuer, psiquiatra i psicoanalista; i el doctor Xavier Gomila, cap de l’àrea d’avaluacions mèdiques de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques.

Estic amb tu

Comentaris