Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

El músic de Berga Joan Casas estrena una peça a l’Auditori de Barcelona

Aquest any, el concert de la Mercè, la Festa Major de Barcelona, comptarà amb una peça d’un autor berguedà. L’obra és “La dansa de Sant Jordi” del músic de Berga Joan Casas, una partitura que Casas va compondre per a cobla i que va estrenar amb la Principal de la Bisbal l’any 1989 al Palau de la Música. Ara, a petició del director de la Banda Simfònica Municipal de Barcelona, Salvador Brotons, Casas n’ha fet una versió per a banda simfònica. L’autor s’ha mostrat molt satisfet de tenir el seu espai en la programació d’un concert tan important com el de la Mercè, ja que no és fàcil per autors berguedans accedir a escenaris com aquest.
L’obra dura uns quinze minuts, té quatre moviments i combina els moments “íntims” amb altres “molt espectaculars”, segons l’autor. Està inspirada en la llegenda de Sant Jordi, a partir del poema de Josep Maria de Sagarra.
El concert de la Mercè es farà el dia 25 de setembre a la sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona, a les 12 del migdia i l’entrada és gratuïta.

Estic amb tu

Comentaris