Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

Avià presenta diumenge el segon DVD sobre memòria històrica, “Temps de collita”

El segon DVD de la sèrie sobre la memòria històrica d’Avià que ha elaborat l’Ajuntament es presentarà aquest diumenge. En aquesta ocasió, el reportatge, titulat “Temps de collita”, se centra en l’economia rural i com ha canviat el poble al llarg de les dècades. El DVD s’ha elaborat a partir del contingut de les entrevistes que es van fer a 47 persones grans del municipi, que es van posar davant la càmera per explicar els seus records: com van arribar l’electricitat i l’aigua corrent a les cases, la febre constructiva dels anys 60, la feina de les dones en l’entorn rural i el treball a la fàbrica, entre d’altres temes. Segons la regidora de Cultura d’Avià, Maria del Agua Cortés, el testimoni d’aquestes persones és l’autèntic valor d’aquest treball.
“Temps de collita” és el segon capítol d’un treball que tindrà tres entregues. La primera es va presentar el passat mes de juny i tractava de la Guerra civil i la postguerra, i la tercera, que es publicarà al gener o el febrer, parlarà de la vida social avianesa del segle XX. De moment, la rebuda ha estat molt bona, segons Cortés, i s’han venut molts DVD.
La presentació oficial d’aquest segon DVD serà diumenge en un acte que es farà a les 5 de la tarda a la sala polivalent de l’Ateneu d’Avià i que s’inclou dins la programació de la Setmana de la Gent Gran.

Estic amb tu

Comentaris