Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

Tècnics de turisme donen eines, a Bagà, perquè zones de muntanya com el Berguedà en treguin profit

Bagà ha acollit avui un jornada sobre ‘Turisme i Muntanya’ organitzada per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Bagà, amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat. Un centenar de tècnics de turisme han reflexionat sobre la competitivitat del turisme en zones de muntanya i han exposat quines són les actuacions que calen per garantir la prosperitat dels serveis turístics en territoris com el Berguedà. En el cas concret de la nostra comarca, la recepta és ja coneguda: aprofitar els recursos naturals millorant la gestió dels serveis a partir d’una estreta col·laboració entre la iniciativa privada i pública.
Al matí s’ha debatut sobre l’ordenació dels territoris de muntanya, amb el secretari per a la planificació territorial de la Generalitat, Oriol Nel·lo, el director General d’Arquitectura i Habitatge, Joan Ganyet, i el professor de la Universitat de Girona, Josep Gordi.
També s’ha tractat sobre el Turisme en territoris de Muntanya, amb el nom de ‘els espais de muntanya, de recurs turístic a escenari d’activitats’, amb el catedràtic de geografia de la Universitat de Barcelona, Francesc López, i la gerent del Consorci de Turisme de l’alt Berguedà, Rosa Colomer, entre altres.
Sobre el Berguedà, el diputat de Turisme de la Diputació, Carles Ruiz creu que hi ha d’haver més inversió però menys interlocutors amb l’administració i anar tots a la una.
L’alcalde de Bagà, Nicolàs Viso, s’ha mostrat molt satisfet de com ha anat la jornada, on han assistit un centenar de tècnics i polítics dels àmbits turístic i paisatgístic. Viso, que ha exposat l’exemple de l’estació d’esquí de Coll de Pal com a element dinamitzador del turisme, ha anunciat que ja s’han concedit les llicències per a construir el telecadira de l’estació baganesa.
El president de Ferrocarrils de la Generalitat, Joan Torres, ha manifestat que Coll de Pal, a més d’una ampliació del domini esquiable de La Molina, és un important atractiu per Bagà i malgrat l’accés, comença a ser una realitat.
A la tarda, la jornada s’ha dedicat a conèixer les experiències turístiques a la muntanya, amb les intervencions de Blanka Trauttmansdorf, responsable de l’oficina de turisme d’Àustria i Alexandre Andrés, gerent de Turisme Andorra, entre altres.
La cloenda l’ha fet l’alcalde de Bagà, Nicolàs Viso, i el comissionat per a Turisme de la Diputació de Barcelona, Francesc Vila.

Estic amb tu

Comentaris