Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

General

La Diputació de Barcelona reasfalta la carretera de Coll de Pal, a Bagà

La Diputació de Barcelona ja ha acabat els treballs de reasfaltatge de la carretera de Coll de Pal. Concretament, s’ha millorat el ferm en el tram entre el quilòmetre 11, a l’alçada aproximadament de la Devesa, fins al final de la via. Es tracta d’obres de manteniment que se solen fer per reparar els danys que la sal de desglaç provoca durant l’hivern. Es tracta d’una carretera que durant l’hivern, quan neva, registra nombrosos, i llargs, talls de trànsit.
L’alcalde de Bagà, Nicolás Viso, explica que garantir al 100% el pas de vehicles en una via com aquesta –que arriba als 2.000 metres– no és fàcil, però assegura que amb un bon pla de neteja de la carretera es podria garantir l’obertura de la carretera molts més dies l’any. De tota manera, Viso es mostra convençut que l’estat de la carretera millorarà amb el temps, ja que es tracta de l’accés a Coll de Pal que és la connexió des del Berguedà amb l’estació d’esquí de La Molina. Una connexió, l’accés a La Molina per Coll de Pal, que es vol potenciar.

NOVA PARADA DE BUS
D’altra banda, Bagà està treballant en el trasllat i millora de la parada d’autobús de la vila. És un projecte que requereix un pressupost de 15.000 euros i que permetrà canviar de lloc la marquesina de la parada i ampliar la vorera. La nova ubicació serà allà on realment la gent espera l’autobús, que és en un punt al final del passeig del Raval, a tocar de la rotonda nord de Bagà.
El consistori està buscant el finançament per pagar aquesta actuació i, de moment, ja compta amb uns 1.000 euros, que obtindrà del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat que ha atorgat a nivell de Catalunya 2,3 milions d’euros en ajuts per millorar el transport urbà de viatgers en autobús.

Estic amb tu

Comentaris