General

La vaga afectarà al transport públic, a escoles i a centres mèdics i tancaran empreses i botigues

La vaga tindrà seguiment i això implicarà serveis mínims en alguns sectors. Per exemple, en el transport públic. En el cas del Berguedà, es mantindran els transports escolars i també alguns busos de les línies Berga-Barcelona, Barcelona-Berga i Berga-Manresa, Manresa-Berga. Al matí, a 2/4 de 7 sortirà el bus de Berga a Barcelona, i a les 8 el que va de Berga a Manresa. I a la tarda, en baixarà un a les 5 i 40 minuts de Berga fins a Manresa. En sortirà un de Manresa a les 6 i 10 minuts, fins a Berga. I en pujarà un des de Barcelona fins a Berga, que sortirà a 2/4 de 7.
Pel que fa a l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, metges i infermeres no faran vaga perquè el personal mèdic que hi ha al centre és el que es necessita per cobrir els serveis mínims. Tot i això, estan d’acord amb la vaga i penjaran pancartes a favor. A l’ambulatori de Berga també es preveu que sigui poc el seguiment de la vaga per part del personal sanitari.
També se sumaran a la vaga mestres i professors d’escoles i instituts del Berguedà. Això vol dir que els alumnes, tot i que en principi aniran a classe, hi haurà algunes assignatures que no faran. En alguns centres, el seguiment serà més alt que en altres però tot i això no serà ni molt menys massiu. Per exemple, a l’escola Sant Joan de Berga faran vaga un terç dels mestres (12 de 35), i a l’institut Guillem de Berguedà de Berga són 10 professors els que se sumen a la vaga, dels 61 que hi ha.
Empreses i establiments comercials de la comarca també faran vaga. La xifra de comerciants de Berga que no obriran no està comptabilitzada però n’hi ha que ja avui ja tenien penjat el cartell anunciant que demà, dimecres, estarà tancat tot el dia. La presidenta de Berga Comercial, Ermínia Altarriba, calcula que la majoria obriran i que una part sí que optaran per tancar. Segons Altarriba, “no pas per convenciment sinó per por”.
Pel que fa als efectius de seguretat i emergència, la Policia Local de Berga i els Mossos d’Esquadra doblaran el nombre d’efectius per garantir que no es produeixi cap incident.
I aquesta emissora, Ràdio Berga, en motiu de la vaga demà no emetrà ni els programes Berguedà Matí (de 8 a 10) ni el Berguedà Nit (a les 11). Com a serveis mínims es mantindran el Berguedà Migdia, a la 1, i el Berguedà Vespre, a les 8, en format reduït d’informatius i sense tertúlia. I al matí, a partir de les 8 i fins a les 10, cada mitja hora es farà un seguiment especial de la vaga i la seva afectació a Berga i comarca.

Estic amb tu

Comentaris