General

El Berguedà assoleix un nou rècord amb 3.416 persones a l’atur

El Berguedà ha registrat un nou rècord d’aturats durant el mes d’octubre. En total, la comarca suma 3.416 persones a l’atur, és a dir, 12 més respecte al setembre i 347 més que a l’octubre de l’any passat. Així doncs, les xifres continuen sent demolidores, després d’un setembre negre en què 70 persones es van incorporar a les llistes d’atur assolint un registre sense precedents a la comarca de 3.404 parats, però que s’ha tornat a superar a causa de les males xifres de l’octubre. Amb les dades d’atur publicades avui pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat podem afirmar que la tendència negativa continua instaurada al Berguedà, ja que en 31 dies, l’atur s’ha incrementat en un 0,35% i alhora ha pujat un 11,3% respecte l’octubre del 2011.
Si desglossem les xifres per municipis, Berga concentra un bon gruix dels aturats de la comarca, tot i que ha disminuït lleugerament el nombre de parats. Concretament, la capital berguedana ha registrat 1.587 aturats durant el mes d’octubre, és a dir, 4 menys que al setembre (-0,25%). Tot i això, les xifres dels darrers dotze mesos no són bones per a la ciutat ja que en l’últim any ha sumat 127 persones a l’atur, el que suposa un increment del 8,7%.
Gironella i Puig-reig segueixen a Berga pel que fa al nombre d’aturats, encara que només han sumat una persona a l’atur cadascun. D’una banda, Gironella ha sumat 431 parats (+0,23%), mentre que Puig-reig compta amb 353 persones inscrites al Servei d’Ocupació (+0,28%). Bagà és un altre dels municipis berguedans que ha incrementat les seves xifres d’atur amb 197 parats, 12 més respecte el mes anterior (+6,49%). Avià ha arribat als 133 parats durant l’octubre, el que representa un augment de l’1,53%, mentre que els pobles de Cercs i Casserres han aconseguit rebaixar el nombre d’aturats. Actualment, Cercs té 111 parats (-5,13%) i Casserres en té 102 (-1,92%).
Finalment, en el conjunt de Catalunya hi ha 646.306 aturats segons dades del Ministeri d’Ocupació. L’increment ha estat del 2%, registrant 13.800 persones durant el mes d’octubre. Pel que fa al conjunt d’Espanya, l’atur afecta més de 4,87 milions de persones, 128.242 més que al setembre (+2,73%).
Per sectors, on més ha pujat l’atur ha estat en l’agricultura arran del final de l’època de verema. En canvi, ha baixat en el sector de la construcció. En xifres absolutes, el sector serveis és el que més desocupació ha generat com a conseqüència de l’acabament de la temporada d’estiu, segons ha afirmat el Ministeri d’Ocupació.

Comentaris