L’Estany Clar i els Casals mantenen l’estrella Michelin amb la qualitat i la proximitat dels productes com a aposta

El Berguedà conserva les estrelles Michelin: tant la del restaurant L’Estany Clar, de Cercs, com la de Els Casals, de Sagàs. Ahir es va presentar la guia pel 2013 amb els millors restaurants en un acte a Madrid que va reunir nombrosos xefs, entre els quals de catalans, que esperaven conèixer si mantenien la qualificació, si pujaven o si baixaven. Els restaurants del Berguedà han mantingut la seva estrella, per tant, un any més repte assolit. Ho han destacat a Ràdio Berga Josep Xandri, cuiner de L’Estany Clar, i Oriol Rovira, de Els Casals. Han aplaudit que el Berguedà pugui conservar les dues estrelles. Això en temps de crisi és molt positiu. De fet, se l’han guanyada i treballen dia rere dia per mantenir aquest valor afegit.
L’Estany Clar té la distinció des del 2004, i Els Casals va obtenir el reconeixement de la guia Michelin el 2007. Per a un i altre restaurant berguedà, l’estrella els ha suposat més prestigi i l’interès de clients estrangers per tastar la seva cuina. Una cuina d’autor, amb productes de proximitat i de qualitat.
En el conjunt de Catalunya, els restaurants han sortit ben parats de l’entrega d’estrelles Michelin. Es restaurants catalans guanyen vuit estrelles Michelin i cap en perd. Dos aconsegueixen la seva segona estrella, que són el Moments, de Raül Balam Ruscalleda, i l’Enoteca, de Paco Pérez, tots dos de Barcelona. I sis més obtenen la seva primera estrella: el Dos Palillos, el Koy Shunka i el Nectarí, de Barcelona; Les Magnòlies, d’Arbúcies; el Lluerna, de Santa Coloma de Gramenet; i Els Brancs, de Roses. Uns reconeixements que posen al mapa Catalunya com un destí de gastronomia de qualitat,tal com ha valorat Oriol Rovira.
Cap restaurant de Catalunya ha aconseguit la tercera estrella però els dos que les tenien no n’han perdut. Es mantenen amb tres estrelles El Celler de Can Roca dels germans Roca, a Girona; i el Sant Pau, de Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar.
A nivell estatal, dos restaurants passen a tenir tres estrelles: l’Azurmendi de Larrabetzu, a Biscaia; i el Quique Dacosta, de Dénia.

X