Berga crea ‘Ecos de Patum’, un concert escenificat per donar a conèixer la festa

L’Ajuntament de Berga (per mitjà del Patronat de la Patum), l’Escola de Música de Berga, i els Comediants estan treballant en un projecte per exportar la Patum arreu. ‘Ecos de Patum’ és un espectacle que combinarà les músiques patumaires interpretades per la cinquantena de músics de la banda, amb teatre, i amb projeccions audiovisuals que ajudaran a traslladar als espectadors a la plaça de Sant Pere per Patum. Tampoc no hi faltaran elements complementaris com poden ser il·luminació i olors (per exemple la de la pólvora dels fuets).
L’espectacle vol donar a conèixer la Patum, com es viu i quins sentiments desperta. Un muntatge pensat per difondre la festa a arreu, que serveixi d’ambaixada sonora i emocional de la Patum. Ho ha explicat a Ràdio Berga el gerent del Patronat de la Patum, Albert Rumbo.
Malgrat que a l’escenari no hi haurà les comparses (perquè només surten per Corpus i no viatgen fora de Berga), sí que hi seran presents a través de dibuixos o animacions.
El fil argumental d’‘Ecos de Patum’ serà una nena convidada a tocar el tabal a qui l’anirà acompanyant un avui, vestidor de plens. Amb escenificació i música (sense paraules) l’avi explicarà a la nena què és la Patum i què transmet als berguedans. D’aquesta manera, “es vol incidir en la transmissió de les emocions i l’essència de la festa de generació en generació”, ha comentat Rumbo.
El director de la banda de de l’Escola de Música de Berga, Jordi Sabata, està molt entusiasmat amb el projecte. Ha dit que protagonitzar a nivell musical aquest espectacle, sota la direcció de Comediants, serà una molt bona oportunitat per l’alumnat de l’escola, ja que “el fet d’endinsar-nos en altres disciplines artístiques farà que potser alumnes del centre descobreixin altres passions a més del món de la música”.
Els assajos començaran després de Setmana Santa i és previst que l’espectacle s’estreni a Berga a finals d’aquest any.

X