La banda de l’escola de música de Berga tocarà a la passada del dimecres de Corpus, en comptes de la Cobla Pirineu

La banda de l’Escola Municipal de Música de Berga tocarà a la passada del dimecres de Corpus, aquesta propera Patum, en comptes de la Cobla Pirineu.
D’aquesta manera, els músics de l’escola de música tindran més presència a la Patum, ja que fins ara només participaven a la Patum de l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt i amenitzaven la Patum Infantil. I des de l’any passat, la cobla del centre també s’encarrega de l’audició de sardanes del dissabte al migdia.
Aquesta aposta per l’Escola de Música de Berga per tocar a més actes de la Patum ve donada tant per reduir costos, com per aprofitar el potencial del centre, ha argumentat a Ràdio Berga el gerent del Patronat, Albert Rumbo.
La partida econòmica que es destina cada any per Patum per pagar als músics és una part important del pressupost de la festa, ronda els 50.000 euros. La xifra per aquest any encara no s’ha concretat, però sí que disminuirà una mica. No ho farà significativament perquè només es prescindeix d’una actuació: en comptes de donar el tret de sortida a la Patum la Cobla Pirineu, el dimecres 29 de maig al migdia, ho farà la banda de l’Escola Municipal de Música de Berga.