A la venda els productes elaborats per escolars berguedans en el projecte de crear cooperatives

El Berguedà se suma al programa ‘Cultura emprenedora a l’escola’, que pretén difondre l’emprenedoria entre els nens i nenes, que adquireixin capacitats, valors i actituds, com el treball en equip, la presa de decisions o l’expressió oral. Aquest curs, hi ha participat 7 escoles de primària de la comarca amb 221 alumnes de 5è i 6è. Estudiants que han creat 10 cooperatives: una a l’escola de Borredà, de Vilada, de Sant Julià de Cerdanyola, de Montmajor, l’escola Xarxa de Berga, la Valldan i quatre de Vedruna.
A llarg del curs, els estudiants han assumit el rol d’empresaris creant i gestionant la cooperativa, fent el procés des de la constitució, la fabricació de productes i finalment en queda la venda. Articles de bijuteria, punts de llibre, guardioles, clauers… que s’exposaran i es vendran aquest dissabte de les 10 del matía la 1 del migdia al Passeig de la Indústria de Berga, al Vall, coincidint amb el mercat setmanal. Hi tindran parada les deu cooperatives del Berguedà i una de Perafita. Els productes es vendran a preus populars, com a màxim 3 euros, i dels guanys que obtinguin les cooperatives, una part els destinaran a entitats benèfiques com per exemple Càritas o Creu Roja. La resta de diners serviran per retornar el capital que cada alumne havia aportat inicialment per crear la cooperativa i una altra part l’invertiran per fer una activitat de grup.
D’aquest amanera es clourà el programa d’aquest curs ‘Cultura emprenedora a l’escola’, que es va implantar amb èxit al Berguedà l’any 2010 de la mà del Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà, i enguany s’ha sumat a la iniciativa l’Ajuntament de Berga. Uns i altres valoren molt positivament l’experiència i ja treballen per poder ampliar el nombre de participants de cara al proper curs escolar.
En paral·lel al mercat de les cooperatives, també aquest dissabte es fa a l’Ajuntament de Berga la presentació del Projecte Educatiu de Ciutat, a càrrec del Consell d’Infants, que ha desenvolupat un projecte de ludoteca sorgit del joc Ciutat 10. Serà a 2/4 de 10 del matí a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga.