Neix emquedo.cat, el primer portal de venda online amb productes i serveis del Berguedà

emquedo.cat. És un nou portal d’Internet de venda online només del Berguedà. Un nou canal de venda que pretén dinamitzar el comerç oferint als ciutadans comprar productes, activitats o serveis a través de la xarxa.
Fa uns anys van començar a sorgir com bolets pàgines web de compra col·lectiva, plataformes com Let’s Bonus o Groupalia, que reunien compradors interessats en un producte i així, comprant tots junts, l’operació sortia més barata. Aquests webs mantenen molta força a Internet, però difícilment se’n poden beneficiar els berguedans, perquè gairebé sempre són productes o serveis de grans ciutats.
Ara, ha nascut el primer web de venda online només de la comarca de la mà de dues emprenedores berguedanes, la dissenyadora gràfica Emma Costa i l’ambientòloga Sònia Llamas. Es tracta d’una pàgina web que oferirà productes de proximitat del Berguedà, pensada “pel públic d’aquí”, asseguren. Sònia Llamas explica que “és una nova manera de conèixer tot el què ens pot oferir la comarca i de poder-ho adquirir de manera fàcil, ràpida i a preus especials”.
Oferir productes de proximitat i dinamitzar el comerç de la comarca. Aquesta és la idea de emquedo.cat, un portal que s’activarà dimecres que ve, 29 de maig, coincidint amb el tret de sortida de la Patum. S’hi podran trobar promocions i preus especials, per exemple un sopar i una nit d’allotjament en una casa de turisme rural, productes agroalimentaris d’elaboradors berguedans, tractaments de bellesa… Per beneficiar-se’n, només cal donar-se d’alta al web emquedo.cat i estar atents al butlletí que enviaran cada setmana. Emma Costa comenta que “hi haurà totes les ofertes actives al llarg d’una setmana, i els subscriptors només hauran de clicar per beneficiar-se’n”.
Segons les dues impulsores del projecte emquedo.cat, el contacte amb els clients es manté, “perquè, al final, per gaudir del servei o per recollir el producte, cal anar presencialment a l’establiment, però l’oferta es fa per Internet i es potencia així el comerç de proximitat”. A mig termini, emquedo.cat també té ganes de vendre entrades online, fer distribució de productes i d’impulsar noves activitats al Berguedà.
Ara, aquest nou projecte s’està presentant i venent als potencials clients per anar nodrint d’ofertes el portal emquedo.cat. Les emprenedores Emma Costa i Sònia Llamas valoren positivament l’arrencada i l’acollida que està tenint la nova pàgina web, que ja compta amb uns 200 subscriptors i cada dia rep més visites.

X