Creu Roja Berguedà fa un homenatge als més de 200 voluntaris amb l’exposició de fotos ‘Sort que hi sou’

Creu Roja Berguedà va retre homenatge dissabte als més de 200 voluntaris que col·laboren regularment en les activitats que fa l’entitat al llarg de l’any. Bona part d’aquests voluntaris es van poder veure en una exposició de fotografies que es va estrenar al berenador de la Font Negra, i que serà itinerant per diferents municipis de la comarca.
La mostra es titula ‘Sort que hi sou’ i és un reconeixement a la feina dels voluntaris de Creu Roja Berguedà. Un centenar llarg d’aquests voluntaris han anat passant en les últimes setmanes pel Teatre Patronat de Berga, convertit en un estudi fotogràfic. Allà, fotògrafs de l’AFTDAO els han retratat dividits en dotze grups, segons les àrees en què col·laboren: gent gran, infància, transport adaptat, socors i emergències, drets humans, acolliments familiars, joventut, captació de fons, grup de rescat, formació, ocupació i comitè. El resultat és una col·lecció de 12 fotografies, reproduïdes a mida gran, que recullen l’esperit de treball i de col·laboració dels voluntaris. “Ha estat un plaer treballar també de manera voluntària en col·laboració amb la Creu Roja, i els models ens ho han fet fàcil, perquè es notava que estan satisfets de la feina”, va dir el president de l’AFTDAO, Frederic Garrido.
A l’acte, també hi va assistir el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, que va assegurar que “sempre és una garantia treballar conjuntament amb la Creu Roja en projectes socials”. I el president de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Josep Quitet, va dir que “el Berguedà és un exemple de bona feina, i d’implantació d’un model modern, basant en la professionalitat, la feina dels voluntaris, i l’aportació dels socis”.
MÉS PROGRAMES D’ATENCIÓ I SUPORT
Aprofitant l’acte d’inauguració de la mostra ‘Sort que hi sou’, Creu Roja Berguedà va presentar la memòria del 2012, un any en què es van reforçar els programes destinats al suport a les famílies, i molt especialment, a la infància. En total, 244 famílies van ser ateses per Creu Roja Berguedà en alguna de les iniciatives d’atenció a la infantesa. Destaca l’estrena del nou programa de beques menjador, l’augment d’ajuts a la primera infància (llet i bolquers) i la consolidació del projecte +3, una iniciativa pionera a Catalunya de suport domiciliari a famílies amb nens i nenes d’entre 0 i 3 anys. En aquesta mateixa línia, s’emmarca el projecte de ciutat “És bàsic”, que impulsen Creu Roja, Càritas, els centres educatius, Berga Comercial i l’Ajuntament de Berga, per recollir material escolar, i que s’ha presentat aquesta setmana.
L’atenció a la gent gran és un altre dels àmbits prioritaris d’actuació de Creu Roja Berguedà. Durant el 2012, l’entitat va atendre 297 persones grans en els diferents programes que té en marxa: acompanyament, teleassistència, grups de suport, ajuts tècnics de material ortopèdic, excursions i activitats de lleure i cicles de xerrades.
A grans xifres, Creu Roja Berguedà va atendre l’any passat 2.411 persones en tots els programes. L’activitat de la institució a la comarca inclou 50 trasllats diaris de transport adaptat, 211 serveis preventius en festes o activitats culturals, 230 nens i nenes implicats en un projecte escolar de drets humans, 700 infants i joves a les activitats de Creu Roja Joventut, 365 alumnes als cursos de formació i 50 gossos de rescat preparats per actuar, entre moltes d’altres coses.
Una de les consecucions importants del 2012 és que una família més s’ha sumat al programa dels acolliments familiars, i ara ja n’hi ha dues a Berga que acullen nens o nenes de manera temporal.
I també l’any passat, es va posar en marxa una campanya de captació de socis, que va aconseguir 290 socis i sòcies nous. Amb aquests, ja són 2.051 persones les que tenen el carnet de la Creu Roja al Berguedà, una xifra extraordinària, la més alta dels últims anys, que indica que, malgrat la situació econòmica, la solidaritat i el compromís no paren de créixer.

X