Les famílies que demanen que es desdobli el curs de P3 a l’Escola de Gironella es tanquen al centre

A Gironella, pares i mares d’infants que el curs que ve cursaran P3 (educació infantil 3 anys) estan disposats a fer-se sentir per aconseguir allò que de moment se’ls ha denegat: desdoblar el curs de P3 a l’Escola de Gironella perquè aquest centre públic pugui encabir totes les demandes i no es quedin fora una dotzena de nens i nenes. Hi ha més peticions (37) que no pas places (25) i per això van demanar al departament d’Ensenyament de la Generalitat l’ampliació de les places amb una altra classe de P3. Davant la negativa, han decidit mobilitzar-se. Fa uns dies es va fer una caminada reivindicativa, i per avui, dilluns 10 de juny, hi ha convocada una tancada, a les 6 de la tarda, a l’Escola de Gironella.
‘Pel desdoblament de P3 i pel dret a escollir escola’, és el lema de la tancada. Les famílies afectades demanen a Ensenyament que estudiï bé el cas i que tingui en compte que és l’únic centre públic que hi ha al centre de la vila, ja que l’altra escola pública del municipi és la de Sant Marc de Cal Bassacs, a uns dos quilòmetres de distància. Aquesta és una de les crítiques dels pares i mares, que insisteixen en la necessitat de desdoblar el curs de P3 per evitar que els seus fills de 3 anys hagin de caminar tant per anar a escola, tenint en compte que no hi ha transport escolar i que a molts nens els porten a escola avis que tampoc tenen cotxe privat. Pensen que és un cas excepcional que justifica desdoblar P3 a l’Escola de Gironella, per això volen que es reconsideri la decisió, disgustats a més amb què, segons diuen, “Ensenyament no aplica els mateixos criteris a tot arreu”.
A més de la tancada, també han engegat una recollida de firmes. Totes les persones que vulgueu donar el suport a la petició que fan les famílies que reivindiquen el desdoblament del curs de P3 a l’Escola de Gironella ho podeu fer entrant al link: www.change.org/es/peticiones/hble-sra-irene-rigau-oliver-consellera-d-ensenyament-desdoblament-p3-escola-gironella. Ja porten més de 200 signatures.
I també han creat una pàgina al Facebook: www.facebook.com/pares.desdoblament.

X