General

El Festival de Música Antiga dels Pirineus continua aquest cap de setmana al Berguedà

El Festival de Música Antiga dels Pririneus celebra aquest estiu la seva 3ª edició. Va començar el 12 de juliol amb l’actuació de la Grande Chapelle a Berga i s’allargarà fins el 24 d’agost.
Aquest dijous arriba a l’Església de Sant Quirze de Pedret a Cercs Mercedes Hernández i Fernando Reyes. Els artistes interpretaran ‘Tonos de amor de José Marín’. Es tracta d’un repertori de música del segle XVII basada en textos de poetes castellans a partir d’una combinació de veu i instruments de corda.
L’endemà, el festival continua amb un concert de Sabionetta al Monestir de Sant Llorenç a Guardiola del Berguedà. Aquesta formació musical prové de Polònia, el país convidat aquest any al Festival. El grup vocal i instrumental interpretarà temes de l’Edat Mitjana tardana i el Renaixement polonès.
Finalment, Xavier Sabata portarà a l’església de Sant Martí d’Avià ‘Dilettanti’, un repertori de producció pròpia que vol recuperar obres de gran interès d’autors desconeguts. El contratenor, que està triomfant a Europa, actuarà per primera vegada al seu poble natal on es quedarà uns dies mes per editar-ne un CD.
Josep Maria Dutrén, director del Festival, assegura que s’han complert totes les expectatives esperades. ‘En matèria d’assistència s’han complert les previsions fetes. En matèria artística hem comptat amb grans èxits que han superat les expectatives esperades’, ha comentat Dutrén.
Per tots aquells que estiguin interessats en assistir al Festival de Música Antiga dels Pirineus, les entrades es podran adquirir a l’ajuntament dels diferents municipis on es faran els concerts. Tanmateix, aquestes també es poden comprar a través de la web del Festival, www.femap.cat.

Comentaris