General

Sant Llorenç de Morunys celebra una nova edició de la seva Festa Major

Sant Llorenç de Morunys es vesteix de festa aquesta setmana. A partir de demà, dimecres, i fins el proper diumenge, el poble acollirà una gran varietat d’actes de tot tipus per celebrar la seva festa major. Entre aquests actes, destaquen, com en cada edició, els tradicionals correfocs.
Aquest any, la Festa Major no presenta massa novetats respecte les anteriors edicions. Possiblement, la innovació més destacada la trobem en la sessió de discjòqueis del dissabte a la nit al pavelló poliesportiu.
L’espectacle més conegut de les festes i, probablement, el més costós també és el correfocs. Segons l’alcalde de Sant Llorenç, Francesc Xavier Mas, l’organització dels correfocs ha vist com en els darrers anys es disposava de menys pressupost, de manera que s’ha hagut de reduir despeses. Segons Mas, ‘la lacra econòmica que estem patint tots fa que no podem adquirir la mateixa quantitat de pólvora, la qual cosa suposarà una reducció en l’itinerari dels correfocs o en el nombre de diables que hi participen’.
Malgrat això, l’alcalde ha destacat la feina desinteressada i sense cap mena de benefici que realitzen una desena de ciutadans per tal que les festes es puguin realitzar any rere any. Mas ha explicat que el treball desinteressat d’aquestes persones permet a Sant Llorenç estalviar-se una quantitat de diners important i, a la vegada, gaudir d’una festa major amb unes condicions molt més òptimes.
Finalment, l’alcalde de Sant Llorenç ha fet referència a l’element paisatgístic del municipi com a atractiu turístic, juntament amb la bona sintonia que es respira, gràcies, en part, al fet que es tracta d’una població acostumada a rebre turistes d’arreu.

Comentaris