Va a més el nombre de dones que creen empreses o obren negocis al Berguedà

Les dones cada vegada tenen més empenta per engegar negocis i crear empreses. Del volum d’usuaris d’emprenedors que té l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el 46% són dones. Dones interessades a muntar algun o altre projecte. Aquest any, de gener a octubre, els tècnics de l’Agència han atès i assessorat 55 projectes impulsats per dones, 7 dels quals s’han posat en marxa i han creat 12 llocs de treball.
Són xifres que demostren l’augment de l’emprenedoria entre les dones i la importància en el mercat laboral. S’ha avançat molt en aquest sentit en comparació amb anys enrere i així es va posar de manifest a la jornada ‘Dones emprenedores del Berguedà’, que es va fer divendres passat a l’espai Logos de l’Ametlla de Merola, amb l’assistència de més d’una vintena de persones. Un acte organitzat per l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.
Una de les participants a la jornada va ser Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, que va parlar d’indicadors i de la visió de futur de la dona emprenedora. Va remarcar que el 45% de les empreses que neixen són creades per dones i que de cada 10 empreses tancades només 1 estava creada per dones. Per altra banda, Guernica Facundo, emprenedora i sòcia de la cooperativa LabCoop, va donar eines per a millorar el reconeixement de la dona i el seu talent, posant en evidència el paper de les dones en el teixit empresarial, la relació amb el seu territori, els seus recursos i la gent que hi viu.
La jornada va finalitzar amb una taula rodona formada per cinc empresàries berguedanes que han engegat els seus projectes en els últims dos anys, en plena crisi. Van explicar la seva experiència Virginia Parramon, de Logos Berguedà; Maria Cosp, de Món Homeocèutic; Rosa Galindo, de Projecte Miranda; Ester Corrales, de Rural Salut; i Sònia Llamas, del portal emquedo.cat.

X