Bífidus Produccions prepara un documental sobre el conflicte educatiu a les Illes Balears

Bífidus Produccions, l’empresa que gestiona Ràdio Berga, elaborarà un documental del conflicte educatiu de les Illes Balears. Amb el títol de ‘Revolta educativa’, tindrà un durada de 45 minuts que reflectirà el clam massiu a favor de la defensa del sistema públic d’educació i en contra del Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL).
Es farà amb els vídeos i les fotografies que aportin persones que han participat a la marea verda i es complementarà amb l’enregistrament de testimonis de membres de l’Assemblea de Docents, sindicats, professors, pares, mares i cares conegudes que han volgut donar el seu suport a la causa dels docents. El film començarà explicant la situació de retallades que van començar fa gairebé tres anys als centres balears i farà un recorregut cronològic per tots els esdeveniments que s’han anat succeint fins a arribar a la gran manifestació del passat 29 de setembre, “Contra la imposició, defensem l’educació”, que va aplegar unes 100.000 persones només a Palma de Mallorca.
En aquests moments el projecte s’està gestant, estan arribant les primeres imatges, i es treballa per tenir-lo llest el març de l’any que ve. El film serà en català i se subtitularà al castellà i a l’anglès perquè pugui arribar a tots els territoris on s’ha fet sentir el conflicte educatiu.
El cost serà d’uns 3.000 euros, que assumeix Bífidus Produccions amb la intenció de poder cobrir aquesta despesa amb la distribució que es faci de la cinta del documental ‘Revolta educativa’.
Les imatges s’estan recollint a la pàgina web www.revoltaeducativa.org.

X