ICV presenta esmenes als pressupostos de la Generalitat treballades amb el grup no adscrit a Berga

ICV ha presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per cobrir necessitats que consideren “prioritàries” pel Berguedà. El recull de les esmenes que presentarà Iniciativa s’han recollit gràcies a la col·laboració del grup no adscrit a l’Ajuntament de Berga, amb qui han treballat una sèrie de propostes tant de Berga com d’àmbit comarcal.
Recordem que els pressupostos de la Generalitat deixen el Berguedà a la cua de les comarques de la Catalunya central i el Pirineu, amb una inversió de 1.747.538 euros (42 euros per habitant), mentre que per exemple a l’Alt Urgell són 4.648.558 (217 per habitant), o al Ripollès 2.610.274 (99 per habitant). Un fet que ha lamentat tant Ermínia Altarriba, regidora no adscrita a Berga, com Laura Massana, diputada d’ICV al Parlament.
LLISTAT D’ESMENES
Les esmenes demanen la inclusió als pressupostos de la Generalitat per l’any que ve de partides per construir l’edifici de la SES Serra de Noet de Berga. També es pronuncien sobre el canvi de forma jurídica de l’hospital, apostant perquè sigui una fundació pública o consorci públic i no pas fundació privada, i per tant que s’hi impliqui el Govern català en el nou model de gestió. Una altra esmena demana la millora de la xarxa de sanejament del sector sud de la Rasa dels Molins de Berga. La construcció de l’estació de busos a Berga, amb una partida d’1,5 milions d’euros. La millora de la carretera C-26 entre Berga i Ripoll. També relacionat amb carreteres, una partida per abonar el pagaments dels cinc expedients expropiatoris pendents que resten de les obres de condicionament de l’eix Vic-Gironella; i dels sis expedients expropiatoris pendents de les obres a la C-16, l’eix del Llobregat, del tram Puig-reig-Berga. Una altra esmena proposa conservar els llocs de treball associats a Forestal Catalana S.A. relacionats amb la gestió forestal i la prevenció d’incendis. I augmentar la dotació per al manteniment del Parc Natural del Cadí-Moixeró i del massís del Pedraforca.