El repic del tabal fa sentir ganes de Patum

El tabaler va anunciar ahir pels carrers cèntrics de Berga que per Corpus hi haurà Patum. Així ho va aprovar el ple extraordinari de l’Ascensió, seguit per nombrosos berguedans i patumaires que amb l’acte d’ahir van iniciar el compte enrere per la festa. La Patum se celebrarà del 18 al 22 de juny.
ADMINISTRADORS DE LA PATUM
Durant el ple extraordinari es van nomenar els administradors de la Patum d’enguany, que són les quatre parelles que representen els antics quatre barris de la ciutat. Oliveros López i Cristina Guitart representaran Feixines o Capdamunt de la Vila. Pere Subirana i Montserrat Torrentallé el barri de Sant Pere. Pel Centre o Carrer Major, seran Jordi Pons i Montserrat Sallés. I pel Raval, Joaquim Busoms i Queralt Perarnau.
TÍTOLS DE PATUMAIRE I PATUMAIRE D’HONOR
També es van donar a conèixer les persones que rebran els títols de Patumaire i els de Patumaire d’Honor. Els de Patumaire seran per a: Jordi Casas Jordana, Ramon Barragán Planas, Mario Erra Durán, Jordi Alsina Obiols, Jordi Pujals Orriols, Xavier Calveras Garcia, Meritxell Castellanos Alsina, Josep Maria Soler Caballeria, Mariona Casellas Mendieta, Bibiana Líria Teixidó, Denis Rojo Leno, Ramon Maria Busquets Garrós, Josep Maria Cabra Estruch, Jaume Genovès Subirà, Cristina Jiménez Bernal, Elisabeth Juez Górriz, Ramon Llumà Font, Jordi Prat Mas, Josep Rodenas Fandos, David Sánchez López i Gero Martínez Alamillos.
I els títols de Patumaire d’Honor seran per a: Teresa Roca Casas, Isaac Gonfaus Bessa, Queralt Gonfaus Saumell, Carme Rioja del Pico, Eva Boixader Casellas, Antoni Torrentallé Sansa, Jordi Fígols Moral, Martí Villegas Gabarrós, Josep Vendrell Sánchez, Antoni López Perpinyà, Cecilio Mateos Alonso, Ramon Camps Rota, Albert Dorna Pujol, Marc Sánchez Garcia, Ignasi Guitart Comellas, Roger Martínez Cortina, Jordi Ruiz Tor, Carme Baños Castillo, Xavier Pedrals Costa, Josep Sabata Genovès, Maria Rosa Pujols Padullés i Antoni Ribera Vall-lamora.
CARTELL QUE ANUNCIA LA PATUM
I també ahir, diumenge, es va conèixer el cartell guanyador del Concurs de Cartells de la Patum. Anunciarà el Corpus de Berga d’aquest 2014 l’obra ‘La nostra empremta’, d’Albert Escànez. És una empremta dactilar amb el foc dels plens de la Patum. També s’ha donat un accèssit a Jordi Plana, pel cartell ‘Amb el fuet entre cames’.
CASA DE LA PATUM, TANCADA TEMPORALMENT
La Casa de la Patum ha tancat temporalment portes en motiu de la Patum. Des de diumenge passat, 1 de juny, i fins al 5 de juliol, no es podrà visitar l’equipament per la impossibilitat de no poder-lo mostrar en plenes condicions, ja que la comparseria participa activament de la festa i s’ha de preparar primer, sortir al carrer per Corpus, i condicionar-la abans de tornar-la a exposar. Durant els dies que duri el tancament no es podran fer visites particulars ni tampoc s’acceptaran grups organitzats.

X