La Patum del carrer de la Pietat, un pont entre la Patum infantil i la Patum

Berga farà aquest cap de setmana un bon tast de Patum amb la Patum del carrer de la Pietat, on petaran 350 fuets. Arriba la festa que se celebra cada any en aquest sector del barri vell i que atrau cada vegada més públic. I de participants, seran 145 infants i joves els que faran saltar i ballar les comparses de la Patum del carrer de la Pietat. Unes comparses que aquest any estrenen cabellera dels nans vells, també cua nova pels cavallets, i pantalons renovats pels balladors de l’àliga.
Aquestes són les novetats. Ho ha explicat a Ràdio Berga Ton Elias, president de l’Agrupació de Veïns del carrer de la Pietat, que ha aprofitat l’entrevista per respondre a crítiques que assegura que rep la Patum de la Pietat per part de membres d’algun col·lectiu: “que es llegeixen el pòrtic del nostre programa d’actes que ha escrit el Ramon Felipó, en què explica les Patums de Berga i que la de la Pietat som el trampolí de la Patum, per als joves que s’han fet grans per participar a la Patum infantil i que són massa petits per a la Patum d’adults”.
Els actes de la festa començaran aquest divendres, 6 de juny, i s’allargaran fins dilluns 9. Divendres, a les 8 de la tarda hi haurà passada pel barri amb la banda de l’Escola de Música de Berga, amb tandes de Patum. Dissabte, la festa se centra a la tarda. A les 5, concurs de dibuix infantil, i a 2/4 de 8, inici de la Patum infantil del carrer. Diumenge, a les 12 del migdia hi haurà la Patum de Lluïment i prèviament sortida a Tagastet i esmorzar popular. A la tarda, a les 6 repartiment dels premis del concurs de dibuix i de distincions honorífiques a persones que han contribuït amb la festa. I a les 7, tandes de Patum completa amb plens i tirabols. I la festa es clourà dilluns amb missa pels difunts, a les 12. I també aquests dies es podrà visitar l’exposició ‘I el setè dia va seure’, una col·lecció de Carme Prada, amb la col·laboració de Fina Bajona.
Les distincions honorífiques d’enguany seran, pel que fa a carotes, per Trinitat Mula Obradors, Xavier Vidal Caro i Jordi Massaguer Robert. I els diplomes seran per a Arola Solà Capdevila, Ariadna Rodríguez Soler, Èric Calderer Trujillo, Ariadna Lancho Camps i Marc Duran Díaz.

X