L’oposició de Berga, molesta perquè l’equip de govern no els va informar de l’emplaçament triat per l’estació d’autobusos

L’emplaçament que l’equip de govern de Berga (CiU) ha escollit per l’estació d’autobusos no ha agradat als grups a l’oposició i menys encara que no se’ls tingués en compte en les reunions per posar les alternatives sobre la taula. Aquest malestar el van fer palès la CUP, el PP i Impuls al ple d’aquest juliol a l’Ajuntament de Berga.
L’estació es construirà a l’entrada sud de Berga, al descampat que hi ha a tocar de l’aparcament de la Font del Ros, tal com explicava Ramon Bajona a Ràdio Berga i a Dberguedà.cat (pots consultar el text adjunt). El regidor de Mobilitat va comentar que a partir d’estudis de la Direcció General d’Infraestructures la proposta més ben valorada era la d’ubicar l’estació just al costat de l’aparcament de la Font del Ros (sense influir en les places, o com a molt eliminant-ne algunes), i que així es va exposar davant de les associacions de veïns de Berga, de la Cambra de Comerç, de la Taula de la Construcció de l’ACEB (Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà) i dels taxistes. Teixit social que, segons Bajona, “la majoria van veure aquest emplaçament més idoni que les altres alternatives” (les pots veure detallades al text adjunt).
No és el cas de l’oposició. Però no hi van poder dir la seva perquè l’equip de govern de CiU no els va convocar a la reunió. Els ho van retreure al ple. Francesc Ribera, Titot, regidor de la CUP va dir que “el què s’ha fet no és un procés participatiu perquè l’oposició ens hem assabentat de l’emplaçament triat per l’estació de busos pels mitjans de comunicació, i tampoc s’han tingut en compte altres col·lectius com és el cas dels estudiants”. Va posar en dubte que l’opció escollida fos la millor demanant informes tècnics i jurídics i va demanar al govern anar més enllà de renovar la infraestructura: “estem d’acord que l’estació d’autobusos actual ha quedat obsoleta i que en cal una de nova, però també cal millorar el servei i ens temem que seguirà sent deficient”. Va titllar l’anunci del govern de CiU de “propaganda electoral”.
Joan Antoni López Noguera, regidor del PP, també va criticar la manera d’actuar de l’equip de govern en aquest assumpte, i va lamentar que no s’hagi tingut present l’oposició. Va lamentar la manera de fer i actuar dels convergents i també va considerar que “CiU ha entrat en campanya electoral”.
I el regidor Ramon Camps, d’Impuls (grup no adscrit), també va posar en dubte que el lloc triat per a l’estació d’autobusos sigui el millor per la ciutat. “És el més bo per la ciutat o per la Generalitat? Ha valorat alternatives i vol convèncer del millor projecte perquè si l’ha de pagar li ha d’agradar”, va criticar.

X