Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Cercs, Cultura

El Museu de les Mines de Cercs programa un agost ple d’activitats

El Museu de les Mines de Cercs presenta una àmplia agenda d’activitats per aquest agost amb l’objectiu de donar a conèixer la transformació paisatgística i el patrimoni paleontològic de la comarca.
Entre aquestes activitats destaquen les visites guiades a la Presa de la Baells. Segons la directora del Museu, Alba Boixader, “es tracta d’un atractiu turístic i d’una de les infraestructures faraòniques de la comarca.”
Les visites a la presa, programades pels dilluns i dimecres d’agost, permetran endinsar-se a l’interior de la presa, conèixer la importància dels pantans en la regulació del cicle de l’aigua i en la producció d’electricitat a Catalunya.
D’altra banda, per tal de donar a conèixer el patrimoni paleontològic de la comarca, els diumenges d’agost el Museu organitza l’activitat “Bàrbara la dinosaure”, que pretén que els infants de 3 a 6 anys descobreixin els dinosaures que vivien al Berguedà. Per realitzar l’activitat, s’ha instal•lat un sorral a la plaça del museu on els nens podran descobrir l’esquelet de la dinosaure Bàrbara, que és un dels titanosaures descoberts al jaciment de Fumanya. Una vegada desenterrades totes les peces de l’esquelet, els participants reconstruiran el dinosaure i en descobriran els hàbits i comportaments.
A més, el Museu organitza també visites al jaciment de Fumanya que permetre contemplar les petjades de dinosaures que van viure-hi fa 65 milions d’anys. En aquest sentit, el Museu dóna també la possibilitat als participants de veure les restes paleontològiques que guarden al seu arxiu i que van ser extretes de l’excavació a Fumanya.
Els interessats en participar en totes aquestes activitats han de reservar la seva plaça per poder gaudir-les, enviant un correu electrònic a m.cercs@diva.cat o bé trucant al 93.824.03.36.
En poc més de 15 anys de vida, el Museu de les Mines de Cercs ha rebut més de 475.000 visites, mentre que al mes d’agost, un dels mesos més productius pel Museu, s’acostumen a registrar de 150 a 200 visites diàries.

Estic amb tu

Comentaris