Economia

Oberta la convocatòria d’ajuts Leader 2014

Des de dissabte passat es poden presentar les sol·licituds d’ajuts Leader, que van destinats a persones físiques i jurídiques que vulguin realitzar inversions que generin activitat i diversificació econòmica en el territori, creant, millorant i ampliant la seva empresa.
El passat divendres es va publicar l’ordre AAM/255/2014 d’ajuts Leader, desenvolupats en l’Eix 4 Leader del Programa de desenvolupament Rural de Catalunya, pel període 2007-2013 i es convoquen els corresponents a l’any 2014. Aquests ajuts estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). En el marc d’aquests ajuts i de la convocatòria actual s’han assignat 720.013,79 euros en el territori determinat de la Catalunya Central.
Les sol·licituds es poden fer a diferents seus de l’Associació del Desenvolupament Rural de la Catalunya Central (Consorci del Moianès, Consorci del Lluçanès i a la mateixa associació), encarregat del Programa Leader a la zona del Berguedà, entre altres zones i municipis. En el cas de Berga, l’oficina està situada al Carrer Francesc Macià, 12.
Les inversions que es podran presentar hauran d’estar incloses dins de les línies de creació i desenvolupament de micro-empreses, foment d’activitats turístiques i conservació i millora del patrimoni rural. En aquest darrer cas, es donarà prioritat als projectes presentats al Berguedà i en la convocatòria de 2013.
El termini per presentar les sol·licituds dels ajuts és de 45 dies, a comptar a partir de l’endemà de la seva publicació al DOGC, és a dir, del 9 d’agost al 2 d’octubre inclòs. Com a novetat d’aquesta convocatòria, les sol·licituds també es poden tramitar a través del lloc web www.catalunyacentral.cat, a l’apartat “accés usuaris”.
La intensitat de l’ajut està entre un 20% i un 35% de la inversió subvencionable, i fins a un 80% per a la línia d’ajut de patrimoni. A més, hi ha la possibilitat d’incrementar un 5% més d’ajut per alguns projectes escollits, si l’empresa es compromet de forma voluntària, a aplicar mesures de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en l’estratègia de la seva organització mitjançant la implementació d’un Pla de Millora de l’empresa i amb l’acompanyament tècnic durant tot el procés.

Estic amb tu

Comentaris