Merlès veuria amb bons ulls la seva integració dins la nova comarca del Lluçanès

El Lluçanès aspira a ser una nova comarca de Catalunya juntament amb el Moianès. D’aquesta manera, totes dues subcomarques resten a l’espera d’una resposta de la Generalitat a la proposta d’independència. En el cas del Lluçanès, afectaria al Berguedà ja que Santa Maria de Merlès passaria a formar part de la nova comarca.

L’alcalde de Santa Maria de Merlès, Josep Costa, ha comentat en declaracions per Ràdio Berga i el portal DBerguedà.cat que “el primer que cal fer és mirar-se el melic i veure quins aspectes positius i negatius pot aportar la nova comarca”.

 

En la línia de les altres alcaldies dels municipis integrats dins el Lluçanès, Costa ha afirma que “una consulta als ciutadans de totes les comarques afectades només retardaria l’acord d’un projecte que sembla prou encarat.”

Pel que fa a les previsions, l’alcalde ha dit que “tot depèn del govern de la Generalitat”, però que per davant de tot “ha de prevaldre el finançament de les comarques i la qualitat de vida dels habitants de les noves comarques.”

X