Visita del bisbe de Solsona a Guardiola de Berguedà sense previ avís

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va fer diumenge una visita a Guardiola de Berguedà sense previ avís, el passat diumenge, i va acabar oficiant la Missa Major. Novell estava fent una ruta a peu pel Berguedà amb un grup de joves, “venia de Gisclareny i anava cap a Berga”, segons ha explicat a Ràdio Berga el tinent d’alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara.

El tinent d’alcalde ha comentat que sabien que el bisbe estava fent la ruta per la comarca i que faria nit al local parroquial de Guardiola, però no s’esperaven que parés al municipi. Segons ha explicat Lara, ja “estava a punt de començar la missa i els mossens estaven tots vestits, quan veure que Novell entrava, es posava una sotana i es posava a oficiar la missa”.

Lara ha explicat que Novell els hi va dir que li feia molta il·lusió oficiar la Missa Major i es va disculpar pel seu aspecte, ja que venia “molt suat, vermell de caminar, amb pantalons de muntanya i bambes. Estem acostumats a veure’ls protocol·làriament més vestits, i ell anava d’una forma molt propera i molt casolana”.

El tinent d’alcalde ha explicat també que van parlar una mica de tot, entre altres coses, de les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà, de les quals Lara n’és president. Segons Lara, “va ser una estona molt agradable” i “va ser molt proper”. Novell es va quedar una bona estona a la ballada de sardanes que es fa després de la missa, i es va quedar tota la tarda passejant pel poble, en plena Festa Major.

X