Obren una zona d’entrenament en aigües obertes a l’Embassament de la Baells

Des d’ahir dilluns, 11 d’agost, l’Embassament de la Baells disposa d’una zona d’entrenament de natació en aigües obertes, impulsada pel Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. La distància que abasta la zona és de 1.200 metres.

L’accés a la zona, oberta de 7 del matí a 6 de la tarda, es fa des del recinte de la presa, i és gratuït. L’accés de les embarcacions, però, té una velocitat restringida a 3 nusos, per així donar més seguretat tant als banyistes com als navegants. Les tasques de senyalització de la zona d’entrenament que s’està portant a terme, acabaren aquesta setmana.

Amb la instal·lació d’aquesta zona, es vol impulsar La Baells com un espai esportiu i d’entrenament de natació de resistència, tanmateix com incrementar l’atractiu i la qualitat per l’organització de competicions esportives i millorar l’impacte econòmic del turisme esportiu al Berguedà, atraient visitants i esportistes.

Simultàniament, s’ha abalisat la zona de seguretat de la presa, una franja situada a uns 100 metres de distància de la paret de l’embassament, i que indica la prohibició a la navegació i el bany dintre de l’espai determinat. La prohibició ve regulada per la resolució de l’1 d’agost per la qual s’estableix la classificació dels embassaments, estanys i trams dels rius de les conques internes de Catalunya a efectes de la navegació i el bany.

El Consell i l’Agència són dues entitats que, des de fa anys, han apostat per la reivindicació del potencial de La Baells com a espai natural, esportiu i cultural, del qual defensen la necessitat d’ordenar-lo, protegir-lo i conservar-lo. A més, creuen que és un espai on també s’hi poden realitzar diverses activitats.

D’altra banda, cal recordar que, des de la signatura del Conveni entre l’Agència Catalana de l’Aigua i el Consell Comarcal del Berguedà, es poden sol·licitar els permisos de navegació a l’Embassament de La Baells a l’Oficina Comarcal de Turisme del Berguedà, i obtenir la matriculació en el mateix moment.

X