Societat

Noves millores al Refugi Serra d’Ensija de la FEEC

Noves millores al Refugi Serra d’Ensija de la FEEC

L’Àrea de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha finalitzat les obres de millora al Refugi Serra d’Ensija.

Aquest estiu, la Federació ha iniciat un pla d’estudi energètic de tota la seva xarxa de refugis. En el cas del Refugi Serra d’Ensija, “un cop fet l’estudi es van detectar altres mancances molt importants”, segons ha explicat a Ràdio Berga el Responsable de l’Àrea de Territori de la FEEC, Josep Casanova, “com la cuina i la captació d’aigües que es trobaven en un estat precari”.

Les obres s’han portat a terme amb tres fases diferents. Inicialment la col·locació d’un nou dipòsit d’aigua amb soterrament de tota les canonades que arriben fins al refugi per evitar qualsevol tipus d’impacte ambiental i estètic.

En segon lloc, la substitució total de la cuina amb materials d’acer inoxidable i la substitució de la instal·lació fotovoltaica.

I d’altra banda, també s’ha construït una gàbia metàl·lica per guardar les bombones de butà.

Les obres, que van començar a mitjans de juliol, han suposat un cost de 34.000 euros.

Segons el Guarda del Refugi, Xavier Generó “aquestes millores afavoriran molt l’estada dels visitants al refugi i com a mínim garantiran que els que venen puguin tenir-hi un servei més adequat, a partir d’aquí la gent ha d’anar veient que el refugi s’està potenciant i que cada vegada tenim més afluència d’usuaris”.

Aquest pla estratègic de la Federació tindrà continuïtat amb futures actuacions. La més immediata a la comarca del Berguedà serà la del refugi de Prat d’Agulló on les obres de millora començaran properament. A més no es descarten noves actuacions a la comarca de cara al proper any.

Tant la Federació com el responsable del Refugi Serra d’Ensija esperen que el servei millori de forma molt important amb les noves remodelacions. Aquestes reformes han coincidit amb el cinquantè aniversari de la construcció del Refugi que es celebrarà el proper 13 de setembre.

FEEC Refugi d'Ensija

Estic amb tu

Comentaris