Santa Maria de Merlès, Societat

L’empresa Rocamentidera presenta dues cerveses fetes a la comarca

rocamentideraRocamentidera presenta avui dijous les seves dues primeres cerveses, elaborades a Merlès. La cervesa és el resultat del treball sense additius ni productes industrials que pretén millorar la qualitat de l’oferta cervesera de la comarca, que a dia d’avui, segons el responsable de l’empresa, “és deplorable”.

Rocamentidera és una petita empresa que formen un matrimoni de Santa Maria de Merlès i que neix amb la intenció d’elaborar una cervesa de qualitat a partir de mètodes tradicionals i prioritzant la qualitat a la quantitat.

Xevi Puigderrajols, responsable de Rocamentidera, ha parlat de la nova cervesa en declaracions per Ràdio Berga i pel portal web DBerguedà.cat. Puigderrajols ha explicat que “estem en una zona on es beu molta cervesa”. En aquesta línia, ha afegit que “la comarca necessita d’una bona cervesa que complementi la gran gastronomia que hi ha”.

El responsable de Rocamentidera ha insistit en què la seva cervesa “s’allunya de la producció industrial i, més que artesanal, és de qualitat”. Napa i Cortada, les dues cerveses que avui es presenten, estan fetes amb maltes d’ordi, llúpol, aigua i llevat, els ingredients típics de tota cervesa. Malgrat tot, Rocamentidera pretén allunyar-se de la producció industrial i “anar un pas endavant creant una cervesa que pot agradar a tothom per tal que la gent s’animi a provar les cerveses de qualitat.”

Totes dues cerveses es presenten avui, dijous, a Santa Maria de Merlès a les 10 del vespre. Pel que fa a l’obertura al mercat, Xevi Puigderrajols espera poder treure-les a la venda a l’octubre i confia en seguir ampliant l’oferta de cerveses de qualitat amb noves creacions a partir dels productes del Lluçanès.

Artesania Cervesa Rocamentidera

Estic amb tu

Comentaris