Puig-reig, Societat

L’Ajuntament de Puig-reig convoca el concurs per al subministrament del mobiliari de la nova biblioteca

Les obres de la nova biblioteca de Puig-reig –a càrrec de l’empresa Artífex Infraestructures– avancen a bon ritme i l’Ajuntament espera complir les previsions d’inaugurar el nou equipament el novembre, per la Fira de Sant Martí de Puig-reig. De moment, s’ha convocat el concurs públic per al subministrament del mobiliari i equipament de la biblioteca. La voluntat, segons l’alcalde Antoni Clement, és que s’adjudiqui a mitjans de setembre i que durant dos mesos es treballi en moblar la biblioteca i traslladar-hi els llibres, així com identificar-los amb un xip i classificar-los.

Amb la nova biblioteca, que es construeix al passeig de la Riera de la Sala, a tocar de l’escola bressol, Puig-reig hi guanyarà molt ja que l’edifici actual de la Plaça Nova té molts problemes d’humitats. A més, les noves instal·lacions seran molt més grans i “no només faran la funció de biblioteca sinó que també serà un equipament dinamitzador cultural. Que la puguin utilitzar totes les entitats culturals del poble”, ha dit l’alcalde.

La nova biblioteca tindrà dues plantes. A la planta baixa hi haurà l’apartat per a revistes i diaris, també un espai dedicat als més petits, una sala per a fer-hi xerrades, projeccions… i els serveis. A la primera planta (on també s’hi podrà accedir amb ascensor) hi haurà l’arxiu, la part central de llibres i lectura, i l’aula d’informàtica. En total l’equipament té més de 1.000 metres quadrats.

Ara l’Ajuntament de Puig-reig compta amb un ajut de caixa de 175.000 euros per moblar la nova biblioteca. Uns diners que juntament amb subvencions diverses (per arreglar carrers i vials, per a esports, per a cultura, per a formació…) han fet modificar el pressupost d’enguany. Hi ha hagut una ampliació del pressupost (era de 3,8 milions) de 413.500 euros.

Biblioteca Concurs públic

Estic amb tu

Comentaris